Πανεπιστημιακοί: Λάθη στο νέο νόμο για τα ΑΕΙ
Ατέλειες στο νόμο για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από την κυβέρνηση διαπιστώνουν οι πανεπιστημιακοί, που καλούνται να κάνουν εκλογές για τα μονοπρόσωπα όργανα στα Ιδρύματα τους (πρυτάνεις, κοσμήτορες, προέδρους τμημάτων).
Ατέλειες στο νόμο για τα ΑΕΙ που ψηφίστηκε το καλοκαίρι από την κυβέρνηση διαπιστώνουν οι πανεπιστημιακοί, που καλούνται να κάνουν εκλογές για τα μονοπρόσωπα όργανα στα Ιδρύματα τους (πρυτάνεις, κοσμήτορες, προέδρους τμημάτων).
Τρία μόνο ανώτατα Ιδρύματα θα κάνουν εκλογές για νέες πρυτανικές αρχές τον ερχόμενο μήνα (πανεπιστήμια Πελοποννήσου και Πειραιώς και Πολυτεχνείο Κρήτης), αλλά στην πλειoνότητα τους τα Ιδρύματα θα κάνουν το επόμενο χρονικό διάστημα εκλογές για κοσμήτορες ή προέδρους τμημάτων.
Από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι της ΠΟΣΔΕΠ (Ομοσπονδία καθηγητών ΑΕΙ) θέτουν μια σειρά ερωτηματικών σχετικά με τις διατάξεις του νέου νόμου που ψηφίστηκε. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά παραβιάζεται τελικά η αρχή της ισότητας της ψήφου από τον πρωτότυπο «αλγόριθμο», που καθορίζει τη βαρύτητα εκάστης από τις δύο κάλπες που στήνονται, οι οποίες δίνουν το τελικό αποτέλεσμα μιας εκλογής.
Διαβάστε τη συνέχεια στο «Βήμα»
- Οι μεγάλες εκπλήξεις του 2025: Χρυσός, τεχνολογία και ο… Τραμπ
- Ποιοι θα πάρουν τρία ενοίκια επιστροφή το 2026
- Να είναι το 2026 η χρόνια της μεγάλης αλλαγής
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 01.01.2026]
- Apple: Επείγουσα προειδοποίηση για κενά ασφαλείας σε iPhone και iPad
- Η Λιθουανία θα δαπανήσει 320 εκατ. ευρώ για το σουηδικό πυραυλικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας



