Αυστρία: Δικτατορικές τάσεις Ερντογάν, η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στην ΕΕ
Για «δικτατορικές τάσεις» κατηγορεί τον τούρκο πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και αποκλείει το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην ΕΕ έως το 2023.
Για «δικτατορικές τάσεις» κατηγορεί τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς και αποκλείει το ενδεχόμενο ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ως το 2023, στην 100ή επέτειο από την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας.
Τάσσεται ακόμη κατά της εμβάθυνσης της ελωνειακής ένωσης της ΕΕ με την Τουρκία, λόγω της «συστηματικής παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δημοκρατικών αξιών» από την πλευρά της ‘Αγκυρας.
Ο Ερντογάν «οδηγεί τη χώρα του σε μια λανθασμένη και επικίνδυνη κατεύθυνση. Η συμπεριφορά του προς τους επικριτές του, τους διαφωνούντες και τις μειονότητες είναι απαράδεκτη», δηλώνει ο κ. Κουρτς στην γερμανική εφημερίδα «Die Welt» και προσθέτει ότι ο τούρκος Πρόεδρος δείχνει «δικτατορικές τάσεις».
Ακόμη και αν η ‘Αγκυρα επιδιώκει μια ένταξη στην ΕΕ ως το 2023, «αυτό δεν πρόκειται να συμβεί», συνεχίζει ο αυστριακός υπουργός Εξωτερικών και εξηγεί: «Η χώρα απομακρύνεται όλο και περισσότερο από τον ευρωπαϊκό δρόμο, οι οικονομικές συνέπειες θα ήταν και για τις δύο πλευρές ανυπολόγιστες και επιπλέον μια ένταξη θα επιβάρυνε υπερβολικά την δυνατότητα απορρόφησης από την πλευρά της ΕΕ».
Συμφωνεί δε με την γερμανίδα Καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ σε ό,τι αφορά την εμβάθυνση της τελωνειακής ένωσης, την οποία για την ώρα απορρίπτει: «Έτσι όπως παραβιάζονται αυτή τη στιγμή στην Τουρκία τα ανθρώπινα δικαιώματα και οι θεμελιώδεις δημοκρατικές αξίες, μια εμβάθυνση της τελωνειακής ένωσης είναι απολύτως μη ρεαλιστική», δηλώνει
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τρίτη 30.12.2025]
- Ανεβαίνει το θερμόμετρο στην Εσπανιόλ, ζητήθηκε «φρένο» στον θυμό για τον Ζοάν Γκαρσία
- Τεχεράνη: Διαδηλώσεις έξω από κλειστά καταστήματα, λόγω ισοτιμίας και ακρίβειας
- «Βραζιλία πρόσεχε τον Ελ Κααμπί» – Το yahoo sports προειδοποιεί την Σελεσάο ενόψει Μουντιάλ
- Η Camilla Araújo αποχωρεί από το OnlyFans μετά από πέντε χρόνια και κέρδη 20 εκατομμυρίων δολαρίων
- Ο πλανήτης που θα έπρεπε να μην υπάρχει – Ένα μυστήριο και μια αποστολή που μπορεί να δώσει απαντήσεις

