Αυγενάκης: Η κυβέρνηση οδηγεί την κοινωνία σε εξαθλίωση
«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ προσπαθεί πάση θυσία να κρατηθεί στην εξουσία, μόνο που σε αυτήν την περίπτωση η θυσια είναι τεράστια και οδηγεί σε εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία» δήλωσε ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Λευτέρης Αυγενάκης, αναφερόμενος στην καταιγίδα φόρων και κατασχέσεων, που έχει οδηγήσει τους πολίτες να μειώνουν ακόμη και από βασικά είδη διατροφής.
Για καταιγίδα φόρων, κατασχέσεις και πλειστηριασμούς που περιμένουν το αμέσως επόμενο διάστημα τους πολίτες, «προκειμένου η κυβέρνηση να μαζέψει τα 25,7 δισ. ευρώ που αναζητά εναγωνίως, ώστε να καλύψει την μαύρη τρύπα στα έσοδα που τον Ιούλιο που έφτασε τα 730 εκατ. ευρώ» κάνει λόγο ο Λευτέρης Αυεγνάκης.
Ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ επισημαίνει πως τέσσερα εκατομμύρια νοικοκυριά θα πρέπει να αποδώσουν 25,7 δισ. ευρώ, δηλαδή κάθε ελληνικό νοικοκυριό επιβαρύνεται με 6.232 ευρώ επιπλέον, τη στιγμή που, όπως λέει, «οι πολίτες για να αντεπεξέλθουν στην αριστερή φορολογική αφαίμαξη αναγκάζονται να κόψουν από βασικά είδη διατροφής!»
Σε δήλωσή του ο κ. Αυγενάκης τονίζει πως «αυτή είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που προσπαθεί πάση θυσία να κρατηθεί στην εξουσία. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση η θυσία είναι τεράστια και οδηγεί σε εξαθλίωση την ελληνική κοινωνία».
Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη ο πρωθυπουργός «για μια ακόμη φορά, από τη ΔΕΘ θα παρουσιάσει μια άλλη εικόνα. Θα ξεχάσει ασφαλώς τα «12 δισ. παροχές» του 2014, θα ξεχάσει το «έχει σύνορα η θάλασσα» του 2015, θα ξεχάσει ότι «τα 246 εκατ. που πήρε το Δημόσιο από τις τηλεοπτικές άδειες θα δοθούν στην Υγεία και την Παιδεία» του 2016, όπως επίσης θα θέλει να ξεχάσει και το 4ο Μνημόνιο και την παράταση της ρευστότητας στην οικονομία και τη φτώχεια χιλιάδων συμπολιτών μας. Και φέτος όμως, η ΔΕΘ θα είναι το μαρτύριο του κ. Τσίπρα», καταλήγει ο κ. Αυγενάκης.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ισημερινός: Ενοπλοι σκότωσαν έξι ανθρώπους σε πλαζ, ανάμεσά τους κορίτσι 2 ετών
- Κόσοβο: Νίκη Κούρτι στις βουλευτικές εκλογές – Μεγάλες πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Νεύρα στο Αιγαίο
- Σίγουρος ο Κριστιάνο Ρονάλντο: «Αν δεν έχω τραυματισμούς, θα φτάσω σίγουρα τα 1.000 γκολ»
- Βρετανία: Καμία νέα γεώτρηση στη Βόρεια Θάλασσα – Ιστορική κατάρρευση για τη Βρετανία
- Μπράγκα – Μπενφίκα 2-2: «Πέταξε» δύο βαθμούς η ομάδα του Μουρίνιο, μοίρασε ασίστ ο Παυλίδης (vid)
