Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Δέκα ταινίες που θα δούμε τον Αύγουστο στις αίθουσες

Οι εποχές έχουν αλλάξει και ο συνήθως άδειος κινηματογραφικά Αύγουστος αυτή τη φορά περιλαμβάνει έντονες δόσεις περιπέτειας, θρίλερ και μυστηρίου. Το in.gr επέλεξε δέκα ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Αγγελική Στελλάκη

Οι εποχές έχουν αλλάξει και ο συνήθως άδειος κινηματογραφικά Αύγουστος αυτή τη φορά περιλαμβάνει έντονες δόσεις περιπέτειας, θρίλερ και μυστηρίου. Το in.gr επέλεξε δέκα ταινίες που ανυπομονούμε να δούμε στις κινηματογραφικές αίθουσες.

Ο Μαύρος Πύργος – 3 Αυγούστου

Το best seller του Στίβεν Κινγκ μεταφέρεται στο σινεμά με πρωταγωνιστές τους Μάθιου ΜακΚόναχι και Ίντρις Έλμπα και σκηνοθέτη τον Νικολάι Αρσέλ. Ο Ρολάντ Ντεσέν είναι ο τελευταίος πιστολέρο, ο οποίος -σε έναν εναλλακτικό κόσμο- προσπαθεί να εμποδίσει τον Μαυροντυμένο Άνδρα να γκρεμίσει τον Μαύρο Πύργο και να καταστρέψει το σύμπαν.




Στα Ίχνη του Ανέμου – 3 Αυγούστου

Μια κοπέλα βρίσκεται νεκρή σε απομονωμένη ινδιάνικη περιοχή της Αμερικής. Μία νεοσύλλεκτη πράκτορας του FBI θα αναγκαστεί να συνεργαστεί με έναν ντόπιο κυνηγό άγριων ζώων με την ελπίδα να εξιχνιάσει την υπόθεση. Ο κυνηγός έχει ισχυρούς δεσμούς με την τοπική κοινότητα καθώς και ένα παρελθόν που τον κατατρέχει και τον ωθεί να κάνει τα πάντα για ανακαλύψει τους ενόχους. Ο σεναριογράφος του Πάση Θυσία και του Sicario σκηνοθετεί. Ο Σέρινταν απέσπασε βραβείο σκηνοθεσίας στο τμήμα Ένα Κάποιο Βλέμμα του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών.





Κανείς δεν μπορεί να μας σώσει – 10 Αυγούστου

Μαδρίτη, 2011. Ενάμιση εκατομμύριο πιστοί περιμένουν την επίσκεψη του Πάπα και η πόλη επιτηρείται στενά από δυνάμεις ασφαλείας. Η φαινομενικά πανηγυρική ατμόσφαιρα διακόπτεται βίαια όταν μια σειρά περιστατικών κάνει την εμφάνισή της: διάφορες ηλικιωμένες γυναίκες βρίσκονται δολοφονημένες με εμφανή σημάδια σεξουαλικής επίθεσης. Δύο ντετέκτιβ, τους οποίους κανείς δεν θέλει ως συνεργάτες, αναγκάζονται να συνεργαστούν μεταξύ τους στην περίεργη αυτή υπόθεση. Ισπανικής προέλευση θρίλερ που είχε προταθεί για έξι βραβεία Goya (τα ισπανικά Όσκαρ) και κέρδισε τελικά ένα, εκείνο για την ερμηνεία του Ρομπέρτο Άλαμο.




Baby Driver – 17 Αυγούστου

Ο Έντγκαρ Ράιτ (The Corneto Trilogy) σκηνοθετεί μία περιπέτεια «τέρμα τα γκάζια», με δυνατή μουσική και γρήγορες ταχύτητες. Στον ρόλο του χαρισματικού οδηγού ληστειών βρίσκουμε τον Άνσελ Έγλκορτ, ο οποίος όταν συναντά το κορίτσι των ονείρων του (Λίλι Τζέιμς) θα θελήσει να ξεφύγει. Τα πράγματα δεν είναι, όμως, καθόλου εύκολα, καθώς θα βρεθεί δίπλα σε ένα σκληρό αφεντικό (Κέβιν Σπέισι).

Ο Σωματοφύλακας του Εκτελεστή – 17 Αυγούστου

Με έντονη διάθεση παρωδίας, αυτή η περιπέτεια – κωμωδία έρχεται στις αίθουσες λίγο μετά τον Δεκαπενταύγουστο. Ράιαν Ρέινολντς και Σάμιουελ Τζάκσον βιώνουν το απόλυτο bromance και ο ένας καλείται να προστατεύσει τον άλλο στη διάρκεια ενός θεότρελου 24ώρου.




Atomic Blonde – 21 Αυγούστου

Η Σαρλίζ Θερόν ρίχνει -και τρώει- ξύλο σε μια ηλεκτρισμένη περιπέτεια από τον Ντέιβιντ Λέιτς. Μια μυστική πράκτορας της MI6 πηγαίνει στο Βερολίνο για να ερευνήσει τον φόνο ενός άλλου πράκτορα. Η ταινία βασίζεται σε graphic novel και εκτός από τη Σαρλίζ Θερόν στο πρωταγωνιστικό καστ βρίσκουμε τους Τζον Γκούντμαν και Τζέιμς ΜακΆβοϊ.





Δουνκέρκη – 24 Αυγούστου

Στα τέλη καλοκαιριού έρχεται η πολυαναμενόμενη ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν για την απομάκρυνση δεκάδων χιλιάδων βρετανών στρατιωτών που βρίσκονταν περικυκλωμένοι από τις Ναζιστικές δυνάμεις στη Δουνκέρκη. Τομ Χάρντι, Μαρκ Ράιλανς, Κένεθ Μπράνα, Κίλιαν Μέρφι και Φιόν Γουάιτχεντ πρωταγωνιστούν. Η ταινία πραγματοποίησε γυρίσματα σε Γαλλία, Ολλανδία, Βρετανία και Λος Άντζελες.


Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες – 31 Αυγούστου

Η νέα ταινία του Λυκ Μπεσόν βασίζεται σε κόμικ που αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για δεκάδες σκηνοθέτες. Βρισκόμαστε στον 28ο αιώνα, όπου συναντάμε τον Βαλέριαν και την Λορελίν, υπεύθυνους για την τάξη σε όλες τις ανθρώπινες περιοχές. Οι δυο τους έχουν μια αποστολή στην πόλη Άλφα, την οποία απειλεί μια σκοτεινή δύναμη. Ντέιν Ντε Χάαν και Κάρα Ντελαβίν πρωταγωνιστούν και οι πρώτες εικόνες είναι άκρως εντυπωσιακές.

Logan Lucky – 31 Αυγούστου

Παρά τις προειδοποιήσεις ότι δεν θα ξανακάνει σινεμά, ο Στίβεν Σόντερμπεργκ
επιστρέφει με νέα ταινία. Το Logan Lucky με πρωταγωνιστές τους Άνταμ Ντράιβερ, Τσάνινγκ Τάτουμ, Ντάνιελ Κρεγκ, Κάθριν Ουότερστοουν, Χίλαρι Σουάνκ. Οι Λόγκανς ανήκουν στην εργατική τάξη και ζουν στην δυτική Virginia. H οικογένεια τους είναι διάσημη εδώ και περισσότερα από 90 χρόνια για την κακοτυχία της, όταν ο Τζίμι Λόγκαν αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα η τύχη της να αλλάξει. Με λίγη βοήθεια από φίλους ληστές σχεδιάζει να κλέψει 14 εκατομμύρια δολάρια από την Πίστα Αγώνων Ταχύτητας Σάρλοτ κατά την διάρκεια του πιο δημοφιλούς αγώνα της χρονιάς.

Ένα Ενωμένο Βασίλειο – 31 Αυγούστου

Μια ερωτική ιστορία που έλαβε θετικές κριτικές. 1947: Ο Σερέτσε Κάμα, βασιλιάς της Μποτσουάνα, συναντά την Αγγλίδα Ρουθ Γουίλιαμς και η έλξη μεταξύ τους είναι μοιραία. Εκείνη μαγεύτηκε από το όραμα του για έναν καλύτερο κόσμο, εκείνος από τη θέληση της να εμπλακεί μ’ αυτό. Ήταν ιδανικοί ο ένας για τον άλλο, η σχέση τους όμως προκάλεσε έντονες αντιδράσεις, οικογενειακές, αλλά και πολιτικές. Η κυβέρνηση της Νοτίου Αφρικής, που είχε μόλις εφαρμόσει την πολιτική του απαρτχάιντ, θεώρησε ανεπίτρεπτο η γειτονική χώρα να κυβερνάται από ένα διαφυλετικό ζεύγος.



Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Οι 11 του Μεντιλίμπαρ για το παιχνίδι με τον Άρη (pic)

Οι επιλογές του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για την αναμέτρηση στο Κλεάνθης Βικελίδης.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024