Πακιστάν: Διέταξαν βιασμό έφηβης ως απάντηση σε άλλο βιασμό
Είκοσι άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία σε πόλη του Πακιστάν, καθώς φέρονται να ζήτησαν να βιαστεί μια έφηβη προκειμένου να τιμωρήσουν τον αδελφό της, που φέρεται να διέπραξε άλλο βιασμό.
Είκοσι άτομα συνελήφθησαν από την Αστυνομία σε πόλη του Πακιστάν, καθώς φέρονται να ζήτησαν να βιαστεί μια έφηβη προκειμένου να τιμωρήσουν τον αδελφό της, που φέρεται να διέπραξε άλλο βιασμό.
Τα γεγονότα εκτυλίχθηκαν σε ένα χωριό στην περιφέρεια της πόλης Μουλτάν στο κεντρικό Πακιστάν.
«Μια ζίργκα (συμβούλιο του χωριού) ζήτησε τον βιασμό ενός 16χρονου κοριτσιού προκειμένου να τιμωρηθεί ο αδελφός της για τον βιασμό ενός 12χρονου παιδιού» επεσήμανε αξιωματούχος της τοπικής αστυνομίας.
Σύμφωνα με τον ίδιο, ένας άνδρας απευθύνθηκε στο συμβούλιο του χωριού για να καταγγείλει τον βιασμό της αδελφής του από τον ξάδελφό τους.
Το συμβούλιο τού είπε να βιάσει την αδελφή του κατηγορούμενου, κάτι που έκανε, εξήγησε ο Μπακς.
Όπως έγραψε η εφημερίδα Pakistan’s Dawn, το 16χρονο κορίτσι παρουσιάστηκε ενώπιον του συμβουλίου και βιάστηκε μπροστά στα μέλη του καθώς και μπροστά στους γονείς του.
Στη συνέχεια οι μητέρες των δύο κοριτσιών κατέθεσαν μηνύσεις στο τοπικό αστυνομικό τμήμα και οι βιασμοί επιβεβαιώθηκαν από ιατρικές εξετάσεις.
Ένας άλλος αστυνομικός, ο Άχσαν Γιούνας, δήλωσε στο BBC ότι το πρώτο κορίτσι που βιάστηκε ήταν 12 με 14 ετών και το θύμα της αντεκδίκησης 16 ή 17.
Η Αστυνομία έχει καταγράψει καταγγελία εναντίον 25 ατόμων, ενώ ο ύποπτος για τον βιασμό του 12χρονου κοριτσιού εξακολουθεί να διαφεύγει της σύλληψης.
Αν και οι πληροφορίες ανέφεραν ότι τον βιασμό της 16χρονης τον ζήτησε το συμβούλιο του χωριού, πηγές του BBC αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα αποφασίστηκε έπειτα από συμβούλιο των μελών των δύο οικογενειών.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Κρήτη: Κάθειρξη 6 ετών σε 54χρονο που πυροβόλησε δύο ανήλικους σε μποστάνι
- Άννα Κορακάκη: Η τρυφερή ανάρτηση με τη νεογέννητη κορούλα της – Το μήνυμα της
- Λίντσεϊ Βον: Τι είναι το «σύνδρομο διαμερίσματος» που απείλησε με ακρωτηριασμό τη θρυλική σκιέρ (vid, pics)
- Σε «Red Code» ξανά ο Έβρος – Χιλιάδες στρέμματα κάτω από το νερό
- Ουκρανία: Ο πόλεμος έχει προκαλέσει την εκπομπή 311 εκατομμυρίων τόνων ισοδύναμου CO2
- Νάπολι κατά διαιτησίας: Αίτημα για VAR κατόπιν αιτήματος και θεσμικές εγγυήσεις


