Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Ο «Μαύρος Πύργος» του Στίβεν Κινγκ στη μεγάλη οθόνη

Ο «Μαύρος Πύργος» του Στίβεν Κινγκ στη μεγάλη οθόνη

Μετά από αρκετές απόπειρες, η δημοφιλής σειρά βιβλίων του Στίβεν Κινγκ, «Ο Μαύρος Πύργος» φτάνει στη μεγάλη οθόνη. Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ελληνοδανός σκηνοθέτης Νικολάι Αρσέλ («A Royal Affair») και η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας στις 3 Αυγούστου. Στην ταινία πρωταγωνιστούν οι Μάθιου ΜακΚόναχι και Ίντρις Έλμπα.

Μετά από αρκετές απόπειρες, η δημοφιλής σειρά βιβλίων του Στίβεν Κινγκ, «Ο Μαύρος Πύργος» φτάνει στη μεγάλη οθόνη.

Τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο Ελληνοδανός σκηνοθέτης Νικολάι Αρσέλ («A Royal Affair») και η ταινία θα κυκλοφορήσει στις κινηματογραφικές αίθουσες της Ελλάδας στις 3 Αυγούστου.

Υπάρχουν κι άλλοι κόσμοι εκτός από τους δικούς μας. Ο Μαύρος Πύργος του Στίβεν Κινγκ, η φιλόδοξη και σαρωτική ιστορία ενός από τους πιο αγαπητούς συγγραφείς στον πλανήτη, ζωντανεύει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη. Ο τελευταίος Πιστολέρο, Ρόλαντ Ντεσέιν (Ίντρις Έλμπα), βρίσκεται σε αιώνια μάχη με τον Ουόλτερ Ο’ Ντιμ, τον Μαυροντυμένο Άντρα (Μάθιου ΜακΚόναχι). Ο Ντεσέιν είναι αποφασισμένος να εμποδίσει τον Μαυροντυμένο Άντρα απ’ το να γκρεμίσει το Μαύρο Πύργο, ο οποίος συγκρατεί το σύμπαν από το να διαλυθεί. Με το πεπρωμένο των κόσμων να διακυβεύεται, το καλό και το κακό θα συγκρουστούν στην έσχατη μάχη, μια και μόνο ο Ρόλαντ μπορεί να προστατέψει τον Πύργο από τον Μαυροντυμένο Άντρα.

Ο Στίβεν Κινγκ ήταν εκείνος που ανακοίνωσε πρώτος τους πρωταγωνιστές της ταινίας και σύντομα Ίντρις Έλμπα και Μάθιου ΜακΚόναχι, μπήκαν στον παιχνίδι μέσω Twitter, με τον πρώτο να δηλώνει ότι ο ΜακΚόναχι έχει έναν νέο «follower» (εννοώντας κάποιον που τον ακολουθεί» και τον ΜακΚόναχι να απαντά «Έλα να με πιάσεις».

Το πρώτο μυθιστόρημα με ήρωα τον πιστολέρο κυκλοφόρησε το 1982 και το τελευταίο το 2004, ενώ η σειρά βιβλίων έχει κυκλοφορήσει και σε κόμικ.

«Ξεκίνησα τον Μαύρο Πύργο όταν ήμουν 22 χρονών, μόλις είχα αποφοιτήσει από το κολέγιο» θυμάται ο διάσημος συγγραφέας. «Με την πάροδο του χρόνου, καθώς τα βιβλία και οι ιστορίες συσσωρεύονται, ξεκίνησα να συνειδητοποιώ ότι είχα πια στη διάθεσή μου όλους τους χαρακτήρες που σχετίζονταν με το Μέσο Κόσμο, τον κόσμο του Μαύρου Πύργου. Η σειρά βιβλίων του Μαύρου Πύργου είναι πια στο επίκεντρο του φανταστικού μου σύμπαντος. Οι χαρακτήρες που εμφανίστηκαν σε άλλα βιβλία θα εμφανίζονταν στον Μαύρο Πύργο και αντίστροφα» καταλήγει ο Κινγκ.

Ο συγγραφέας είχε διάφορες αναφορές και επηρεάστηκε από ποικίλες πηγές. «Είχα αρκετές επιρροές από τον Άρχοντα των Δαχτυλιδιών, παρόλο που δεν είμαι οπαδός των ξωτικών, των ορκ και των δέντρων που περπατάνε. Εντούτοις, μου άρεσε πολύ αυτή η ατμόσφαιρα και το σύμπαν που δημιούργησε ο Τόλκιν. Την ίδια εποχή περίπου, είδα την ταινία ο Καλός, ο Κακός και ο Άσχημος που με επηρέασε επίσης έντονα. Υπάρχει, ακόμη, ένα ποίημα του Ρόμπερτ Μπράουνινγκ με τίτλο Childe Roland to the Dark Tower Came από το οποίο εμπνεύστηκα για να γράψω τις πρώτες γραμμές μέσα από τις οποίες ξεπήδησαν όλα: “Καθώς ο Μαυροντυμένος Άντρας απομακρυνόταν προς την έρημο, ο τελευταίος Πιστολέρο ήταν ακριβώς από πίσω του”.»

Οι κεντρικοί χαρακτήρες

Ο Ρόλαντ Ντεσέν είναι ο τελευταίος της γενιάς των Ελντ, που η κληρονομιά τους είναι να προστατεύουν τον Πύργο και να διασφαλίζουν την ειρήνη στο σύμπαν. Μετά τη σφαγή των υπόλοιπων Πιστολέρο, ο Ρόλαντ προσπαθεί να σώσει ό, τι έχει απομείνει από τον κόσμο του φτάνοντας στον μυστηριώδη Πύργο.

Ο Γουόλτερ είναι τo αντίπαλο δέος του Ρόλαντ. Πρόκειται για έναν επικίνδυνο, ψυχωτικό τύπο που κατέστρεψε το Μέσο Κόσμο. Αυτή τη φορά η αποστολή του είναι να φέρει το χάος σε όλους τους κόσμους. Αυτό θα συμβεί μόνο αν καταρρεύσει ο Πύργος.

Ανάμεσα στις δύο αυτές αντιμαχόμενες δυνάμεις, υπάρχει ένα αγόρι που έχει τη δυνατότητα να αλλάξει τις ισορροπίες είτε προς τη μία είτε προς την άλλη πλευρά. Ο 14χρονος Τζέικ ζει μια κανονική ζωή στη Νέα Υόρκη με τη μητέρα του Λόρι και τον πατριό του Λον. Ο μικρός ταλαιπωρείται από ακαταλαβίστικα όνειρα και σχεδιάζει με απίστευτη λεπτομέρεια σκίτσα όλων όσων οραματίζεται: τον Πιστολέρο, τον Μαυροντυμένο Άντρα και το Μέσο Κόσμο, όπου υπάρχει και ο Μαύρος Πύργος.

Την παραγωγή έχει αναλάβει η Sony Pictures.

* Η ταινία θα κυκλοφορήσει στις αίθουσες στις 3 Αυγούστου, σε διανομή Feelgood.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός: Στέψη ή επιστροφή στον Ρέντη;

Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός αναμετρώνται στο Μετς σήμερα Τετάρτη (24/4, 17:30) για τον τέταρτο τελικό της Volley League γυναικών, με τις «ερυθρόλευκες» να προηγούνται 2-1

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024