Υπομονή και σταθερή πολιτική συστήνει στην ΕΚΤ ο Π.Πράετ
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρειάζεται να είναι υπομονετική και να διατηρήσει σταθερή την πολιτική, καθώς ο πληθωρισμός είναι ακόμα αρκετά χαμηλότερα του στόχου της, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Πέτερ Πράετ, σχόλια που όπως σχολιάζει το Reuters, μάλλον μετριάζουν τις προσδοκίες για επικείμενες αλλαγές στην νομισματική πολιτική.
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα χρειάζεται να είναι υπομονετική και να διατηρήσει σταθερή την πολιτική καθώς ο πληθωρισμός είναι ακόμα αρκετά χαμηλότερα του στόχου της, δήλωσε ο επικεφαλής οικονομολόγος της Πέτερ Πράετ.
Τα σχόλιά του ίσως περιορίσουν τις προσδοκίες για επικείμενες αλλαγές στην πολιτική, σχολιάζει το Reuters.
Η επιτάχυνση της ανάπτυξης θα αυξήσει τις αποδόσεις των επενδύσεων, θα καταστήσει τις συνθήκες δανεισμού πιο ελκυστικές, παρέχοντας ουσιαστικά περαιτέρω διευκόλυνση στην οικονομία, δήλωσε ο Πράετ.
Ωστόσο, ο πληθωρισμός δεν έχει ακόμα αυξηθεί πειστικά προς το στόχο της ΕΚΤ, ο δείκτης τιμών καταναλωτή παραμένει ιδιαίτερα ευμετάβλητος και οι εκτιμήσεις για την αύξηση των τιμών είναι ακόμα πολύ χαμηλές, δήλωσε.
«Χρειαζόμαστε υπομονή και επιμονή», δήλωσε ο Πράετ, επαναλαμβάνοντας το μήνυμα του προέδρου της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι την περασμένη εβδομάδα.
«Κατά συνέπεια, η διατήρηση σταθερής πορείας συνεχίζει να είναι κρίσιμης σημασίας για την προώθηση μιας βιώσιμης σύγκλισης του πληθωρισμού προς το στόχο της νομισματικής μας πολιτικής».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Συμβούλιο Ασφαλείας: Έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»
- Οι ΗΠΑ ανησυχούν για το βεληνεκές κινεζικών βαλλιστικών πυραύλων εναντίον πλοίων – Φτάνουν στην Δυτική Ακτή