Πεπεισμένες οι Βρυξέλλες για έγκριση της εκταμίευσης
Την πεποίθησή του ότι τα εκκρεμή ζητήματα -τα οποία μάλιστα χαρακτήρισε μικρά- θα έχουν επιλυθεί μέχρι αύριο, Παρασκευή, το απόγευμα και ότι κατά την τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 7,7 δισ. εξέφρασε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.
Την πεποίθησή του ότι τα εκκρεμή ζητήματα θα έχουν επιλυθεί μέχρι αύριο, Παρασκευή, το απόγευμα και ότι κατά την τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) θα αποφασιστεί η εκταμίευση της επόμενης δόσης ύψους 7,7 δισ. εξέφρασε ανώτερος αξιωματούχος της ευρωζώνης.
«Είμαι πεπεισμένος ότι στην αυριανή τηλεδιάσκεψη του εκτελεστικού συμβουλίου ESM τα όποια εκκρεμή ζητήματα θα αξιολογηθούν ως εκπληρωμένα. Τα μικρά αυτά ζητήματα θα έχουν επιλυθεί μέχρι αύριο το απόγευμα», ανέφερε ο αξιωματούχος.
Σημειώνεται ότι μετά το πράσινο φως του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης η δόση ύψους 7,7 δισ. θα χρειαστεί μια με δύο ημέρες για να φτάσει στα ελληνικά ταμεία.
Ο αξιωματούχος μάλιστα συνέχισε υπογραμμίζοντας ότι το Eurogroup της Δευτέρας, «Θα είναι το πρώτο Eurogroup μετά από πολλά, που η Ελλάδα δεν θα βρίσκεται στην ατζέντα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Νέα έκκληση για τερματισμό των εχθροπραξιών στον Περσικό Κόλπο
- Οι «27» προκρίνουν ευελιξία στη λήψη μέτρων για μείωση του κόστους ενέργειας –Επιμένουν σε ενεργειακή μετάβαση
- Καλύτερη δουλειά προτείνει στους συναδέλφους του στην ΕΕ, ο Ολλανδός πρωθυπουργός
- Πράσινο φως από την Επιτροπή Εμπορίου της ΕΕ στη συμφωνία κατάργησης δασμών στα αμερικανικά προϊόντα εισαγωγής
- Μπενίτεθ: « Η ποιότητα της Μπέτις έκανε τη διαφορά – Η τελική γεύση που μένει είναι ικανοποίηση»
- Οι «27» καλούν σε πάγωμα των επιθέσεων στη Μέση Ανατολή και προστασία αμάχων – Δεν καταδικάζουν ΗΠΑ και Ισραήλ