
Μεταφορά δραστηριοτήτων της από το Λονδίνο εξετάζει η Deutsche Bank
Η Deutsche Bank εξετάζει εάν θα μεταφέρει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων που αφορούν συναλλαγές σε χρεόγραφα από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη ή σε άλλη πόλη της Ευρώπης καθώς ετοιμάζεται για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε πηγή στο Reuters. Η τράπεζα ετοιμάζεται και για το χειρότερο σενάριο του Brexit, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την απώλεια των λεγόμενων δικαιωμάτων «διαβατηρίου» (passporting) μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ.
Η Deutsche Bank εξετάζει εάν θα μεταφέρει μεγάλο μέρος των δραστηριοτήτων που αφορούν συναλλαγές σε χρεόγραφα από το Λονδίνο στη Φρανκφούρτη ή σε άλλη πόλη της Ευρώπης καθώς ετοιμάζεται για την έξοδο της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε πηγή στο Reuters.
Η μεγαλύτερη τράπεζα της Γερμανίας εξετάζει το ενδεχόμενο να δημιουργήσει ένα λεγόμενο κέντρο booking για τις συναλλαγές εκτός Βρετανίας, που αυτή τη στιγμή γίνονται μέσω Λονδίνου, δήλωσε η πήγή που ήθελε να διατηρήσει την ανωνυμία της.
Ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο του Brexit
Σύμφωνα με την ίδια πηγή, η Deutsche Bank θα προχωρήσει σε αλλαγές καθώς εξελίσσονται οι διαπραγματεύσεις για το Brexit, αλλά η τράπεζα ετοιμάζεται για το χειρότερο σενάριο του Brexit, που θα μπορούσε να περιλαμβάνει την απώλεια των λεγόμενων δικαιωμάτων «διαβατηρίου» (passporting) μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ.
Την είδηση για τα σχέδια της Deutsche Bank μετέδωσε αρχικά το πρακτορείο Bloomberg.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Μανρέσα – Μπανταλόνα 87-77: Ήττα πριν το Game 3 με την ΑΕΚ
- Ο Τραμπ απειλεί ξανά «να αφανίσει το Ιράν μέσα σε μία ώρα» – Αλλά πιστεύει ότι τελικά θα πάρει αυτό που θέλει
- Πότε θα κάνουμε Ανάσταση του χρόνου; Η μεγάλη διαφορά στο Ορθόδοξο και το Καθολικό Πάσχα του 2027
- Πάρμα – Νάπολι 1-1: Ο Στρεφέτσα έβαλε «στοπ» στους Παρτενοπέι (vid)
- Σανάε Τακαΐτσι προς Deep Purple: «Είστε οι θεοί μου» – Η ροκ πλευρά της πρωθυπουργού της Ιαπωνίας
- LIVE: Τσέλσι – Μάντσεστερ Σίτι
