Διαμαρτυρία του ΤΕΕ για την ταλαιπωρία των μηχανικών από τον ΕΦΚΑ
Το πρόβλημα, σύμφωνα με το ΤΕΕ, οφείλεται στην αδυναμία επικοινωνίας του ηλεκτρονικού συστήματος του πρώην ΤΣΜΕΔΕ με το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ. Οι μηχανικοί πρέπει να εκδίδουν βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερώτητας κάθε μήνα.
Παρέμβαση για την «αδιανόητη ταλαιπωρία» που υφίστανται οι μηχανικοί από τον ΕΦΚΑ, έκανε ο πρόεδρος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, με επιστολή του προς τους αρμόδιους υπουργούς, Έφη Αχτσιόγλου και Τάσο Πετρόπουλο, ύστερα από απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ.
Το πρόβλημα, σύμφωνα με το ΤΕΕ, οφείλεται στην αδυναμία επικοινωνίας του ηλεκτρονικού συστήματος του πρώην ΤΣΜΕΔΕ με το ηλεκτρονικό σύστημα του ΕΦΚΑ.
Στην επιστολή καταγγέλλεται ότι, λόγω αδυναμίας των υπηρεσιών και των ηλεκτρονικών συστημάτων του ΕΦΚΑ, δημιουργούνται «τριτοκοσμικές εικόνες», και οι μηχανικοί πρέπει να εκδίδουν κάθε μήνα βεβαίωση ασφαλιστικής ενημερότητας.
Ο πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, δήλωσε σχετικά: «Είναι αδιανόητο, εν έτει 2017 να μην μπορούν να επικοινωνήσουν δύο ηλεκτρονικά συστήματα του ΕΦΚΑ. Είναι αδιανόητο να ζητούν από όσους λίγους μηχανικούς καταφέρνουν, μετά την λαίλαπα των αυξημένων ασφαλιστικών εισφορών, να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, να ταλαιπωρούνται κάθε μήνα επί ώρες για να πάρουν ένα χαρτί που μπορεί να εκδοθεί ηλεκτρονικά χωρίς φυσική παρουσία».
Ο κ. Στασινός διερωτάται μάλιστα εάν ο πρωθυπουργός γνωρίζει, «ότι αν ήθελε να βγάλει ασφαλιστική ενημερότητα θα έπρεπε να πάρει ο ίδιος νουμεράκι και να σταθεί επί ώρες στην ουρά των υπηρεσιών του ΕΦΚΑ, καθότι και ο ίδιος διπλωματούχος μηχανικός;».
Η επιστολή του προέδρου του ΤΕΕ καταλήγει: «Προκειμένου να αντιμετωπιστούν άμεσα τα προβλήματα στην καθημερινότητα των μηχανικών-μελών μας και να μη δημιουργούνται τριτοκοσμικές εικόνες στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ, παρακαλούμε για τις αναγκαίες ενέργειες για τη διασύνδεση των ηλεκτρονικών συστημάτων, ώστε η ασφαλιστική ενημερότητα πλέον να εκδίδεται ηλεκτρονικά και να διαρκεί έξι μήνες».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Προσοχή! Απάτη με SMS και emails που χρησιμοποιούν το όνομα του Δήμου Αθηναίων
- ΟΠΕΚΕΠΕ: Κατεπείγουσα έρευνα για τον «Φραπέ» – Εντολή για αυτόφωρη διαδικασία αν προκύψει το αδίκημα της ψευδούς κατάθεσης
- Δίκη Χρυσής Αυγής: Δευτέρα το πρωί συνεχίζεται η αγόρευση για την ενοχή των 42 κατηγορουμένων
- «Supergirl»: Κυκλοφόρησε το εκρηκτικό τρέιλερ της πολυαναμενόμενης ταινίας με την Μίλι Άλκοκ
- Πέρκινς: «Ο Αντετοκούνμπο είναι δειλός – Να βγει να πει ότι θέλει να αποχωρήσει»
- Αναχωρούν για τα μπλόκα οι αγρότες που απέκλεισαν το λιμάνι της Θεσσαλονίκης – «Δεν κάνουμε πίσω»

