ESM: Να επιλύσει γρήγορα η ελληνική κυβέρνηση τα εκκρεμή ζητήματα
Ενέκρινε το εκτελεστικό συμβούλιο του ESM το συμπληρωματικό μνημόνιο για την Ελλάδα, μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης. Ο Μηχανισμός τόνισε σε ανακοίνωσή του πως «ενθαρρύνει την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα».
To συμπληρωματικό μνημόνιο μεταξύ της Ελλάδας και των θεσμών ενέκρινε την Τετάρτη το εκτελεστικό συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (το οποίο αποτελείται από τους υπουργούς οικονομικών της ευρωζώνης) σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης σε συνέχεια της ολοκλήρωσης της δεύτερης αξιολόγησης του προγράμματος.
Το συμβούλιο τόνισε στην σχετική του ανακοίνωση την ανάγκη να «επιλύσει γρήγορα η κυβέρνηση τα εκκρεμή ζητήματα».
Πρόκειται για το έγγραφο που επικαιροποιεί τις δεσμεύσεις για μεταρρυθμίσεις που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση στο αρχικό μνημόνιο που υπογράφηκε τον Αύγουστο του 2015.
Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕSM, οι διοικητές του μηχανισμού συζήτησαν επίσης τις εκκρεμείς νομικές υποθέσεις που αφορούν τους εμπειρογνώμονες του TAIΠEΔ (Ταμείο Ανάπτυξης Περιουσιακών Στοιχείων της Ελλάδας) και τους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ (Ελληνική Στατιστική Αρχή), καθώς και την πρόοδο στα προαπαιτούμενα του ΔΝΤ.
«Οι διοικητές ενθάρρυναν την ελληνική κυβέρνηση να επιλύσει γρήγορα τα εκκρεμή ζητήματα. Αυτό θα ανοίξει το δρόμο για την έγκριση της τρίτης δόσης της οικονομικής βοήθειας του ΕSM στην Ελλάδα ύψους 8,5 δισ. ευρώ από το ΔΣ του ΕSM» αναφέρει η ανακοίνωση, προσθέτοντας ότι η προγραμματισμένη για σήμερα τηλεδιάσκεψη του ΔΣ του ESM (δηλαδή των επικεφαλής οικονομολόγων των υπουργείων Οικονομικών της ευρωζώνης) θα πραγματοποιηθεί τελικά την Παρασκευή, 7 Ιουλίου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Αρχεία Έπσταϊν: Η Κομισιόν κινεί έρευνα για τον πρώην επίτροπο της Βρετανίας, Πίτερ Μάντελσον
- Τσουκαλάς για Μαρινάκη: Ο σεβασμός στη Δικαιοσύνη δεν είναι σημαία ευκαιρίας να την υψώνουν ευκαιριακά οι προπαγανδιστές του Μαξίμου
- Η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε επίσημα τη λύση της συνεργασίας της με τον Μανόλο Χιμένεθ
- Νάπολη: Τέσσερις συλλήψεις για απάτη της Καμόρα σε νοσοκομείο – Σκηνοθετούσε τροχαία για να κλέβει ασφάλιστρα
- Γενεύη: Συνεχίζονται οι πολύωρες συνομιλίες Ουάσινγκτον και Τεχεράνης – Πόσες πιθανότητες υπάρχουν να καταλήξουν σε συμφωνία;
- Σκόραρε ξανά ο Τεττέη και 1-0 ο Παναθηναϊκός στην Τσεχία (vid)