Ο καύσωνας φεύγει, έρχονται μελτέμια και κίνδυνος πυρκαγιάς
Τελειώνει η ταλαιπωρία της ακραίας ζέστης: η θερμοκρασία πέφτει σημαντικά και τη Δευτέρα δεν αναμένεται να υπερβεί τους 36 βαθμούς σε καμία περιοχή της Ελλάδας. Η ενίσχυση όμως των ανέμων αυξάνουν σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς.
Τελειώνει η ταλαιπωρία της ακραίας ζέστης: η θερμοκρασία πέφτει σημαντικά και τη Δευτέρα δεν αναμένεται να υπερβεί τους 36 βαθμούς σε καμία περιοχή της Ελλάδας. Στα βόρεια, μάλιστα, προβλέπονται πρωινές βροχές και τοπικές καταιγίδες.
Η ενίσχυση όμως των ανέμων αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Στον χάρτη κινδύνου της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας εικονίζονται οι περιοχές, όπου ο κίνδυνος είναι ιδιαίτερα αυξημένος:
Η πρόγνωση του καιρού
Στην Αττική, πρόσκαιρες νεφώσεις προβλέπονται το μεσημέρι και το απόγευμα στα βόρεια. Θερμοκρασία από 24 έως 35 βαθμούς, άνεμοι δυτικοί – βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Στη Θεσσαλονίκη, λίγες νεφώσεις με πιθανότητα βροχών ή καταιγίδων στα ανατολικά. Θερμοκρασία από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου. άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Δείτε αναλυτικές προβλέψεις στο weather.in.gr.
Σε Μακεδονία και Θράκη, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές και καταιγίδες οι οποίες στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη δεν αποκλείεται να είναι ισχυρές. Βελτίωση από το απόγευμα. Θερμοκρασία 18 έως 32 βαθμούς (2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη στη Δυτική Μακεδονία) άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Σε Νησιά Ιονίου, Ήπειρο, Δυτική Στερεά και Δυτική Πελοπόννησο αναμένεται αίθριος Καιρός, αν και δεν αποκλείονται βροχές ή καταιγίδες σε Ήπειρο και Κέρκυρα. Θερμοκρασία 21 έως 33 βαθμών (2-4 βαθμούς χαμηλότερη στην Ήπειρο), άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο νότιο έως 7 μποφόρ.
Στη Θεσσαλία αναμένονται μέχρι το απόγευμα βροχές ή καταιγίδες, κυρίως στα ορεινά. Σε Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησο, ο καιρός θα είναι αίθριος. Θερμοκρασία από 23 έως 36 βαθμούς, άνεμοι δυτικοί – βορειοδυτικοί 4 με 6 και στα ανατολικά 7 μποφόρ.
Αίθριος καιρός και σε Κυκλάδες και Κρήτη: Θερμοκρασία 26 έως 34 βαθμούς και στη νότια Κρήτη έως 36. Άνεμοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, πιθανότητα βροχών μόνο στα βόρεια. Στις υπόλοιπες περιοχές αίθριος καιρός. Θερμοκρασία από 26 έως 34 βαθμούς και στα νότια έως 36. Άνεμοι βόρειοι 4 με 6 μποφόρ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Πώς θα λάβουν οι κτηνοτρόφοι τη συνδεδεμένη ενίσχυση – Οι 15 ερωταπαντήσεις
- Θάσος: Προσποιήθηκε τον αδελφό της για να βρει την πρώην γυναίκα του ο 55χρονος
- LIVE: Ολυμπιακός – ΟΦΗ
- «Να μπλοκαριστεί!» – Σφοδρές αντιδράσεις για την εξαγορά της Warner Bros. από το Netflix – Τα πέντε σημεία
- Φάμελλος από το μπλόκο στα Πράσινα Φανάρια: Οι «γαλάζιες ακρίδες» φάγανε τα δισεκατομμύρια των τίμιων αγροτών
- LIVE: Στουτγκάρδη – Μπάγερν Μονάχου

