Τις επόμενες κινήσεις της εξετάζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ
Τις επόμενες κινήσεις τους εξετάζουν οι συμβασιούχοι των δήμων στον τομέα καθαριότητας μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στη Βουλή με αίτημα τη μονιμοποίησή τους. Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει εντός της ημέρας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της σχετικά με τις κινητοποιήσεις στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων.
Τις επόμενες κινήσεις τους εξετάζουν οι συμβασιούχοι των δήμων στον τομέα καθαριότητας μετά την πορεία που πραγματοποίησαν στη Βουλή με αίτημα τη μονιμοποίησή τους.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ βρίσκεται σήμερα, Πέμπτη, σε 24ωρη απεργία.
Η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει εντός της ημέρας προκειμένου να καθορίσει την περαιτέρω στάση της σχετικά με τις κινητοποιήσεις στον τομέα της αποκομιδής απορριμμάτων.
Η συμμετοχή στην πορεία ήταν μικρότερη σε σχέση με τις προηγούμενες φορές δεδομένων και των πολύ υψηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην πόλη.
Πάντως ήδη οι εργαζόμενοι στους δήμους έχουν αυξήσει τα δρομολόγια των απορριμματοφόρων, ενώ στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε η χρυσή τομή ανάμεσα στον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη και τους εργαζόμενους στην καθαριότητα, με αποτέλεσμα να «παγώσει» η συμφωνία με τον ιδιώτη για την αποκομιδή των απορριμμάτων.
Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, έχει επεξεργαστεί ένα plan B σε περίπτωση που δεν λήξει η απεργία των εργαζομένων στην καθαριότητα. Το σχέδιο αφορά στην επίταξη των απεργών με δικαστική απόφαση και την αποκομιδή σκουπιδιών με οχήματα και προσωπικό του στρατού, όπως αναφέρει η Καθημερινή.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- LIVE: Ολυμπιακός – Προμηθέας Πάτρας
- Αίγινα: Δύο μήνες χωρίς πόσιμο νερό το νησί – Κραυγή απελπισίας από τους κατοίκους
- Ολυμπιακός: Θλάση ο Κόρι Τζόσεφ
- Η Ολίβια Κόλμαν αποκάλυψε πως νιώθει non-binary: «Πάντα με περιέγραφα στον άντρα μου σαν έναν γκέι άντρα»
- Χειμερινές εκπτώσεις: Μέχρι πότε ισχύουν και ποιες οι παγίδες που πρέπει να αποφύγετε
- Αντιπολιτευτικά πυρά για ακρίβεια και χρέη – «Δεν θα είναι βόλτα στο δάσος για τον Μητσοτάκη οι εκλογές»