Δίμηνη φυλάκιση σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ για πλαστές άδειες αιμοδοσίας
Δύο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επιβλήθηκε, την Τρίτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου. Το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό έκρινε ενόχους αλλά με μικρότερη ποινή τους 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ, γιατί με τη χρήση πλαστών εγγράφων αιμοδοσίας λάμβαναν αιμοδοτικές άδειες από την υπηρεσία τους.
Δύο μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επιβλήθηκε, την Τρίτη, από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Κοζάνης σε 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ για το αδίκημα της χρήσης πλαστού εγγράφου. Το δικαστήριο σε δεύτερο βαθμό έκρινε ενόχους αλλά με μικρότερη ποινή τους 34 εργαζόμενους της ΔΕΗ, γιατί με τη χρήση πλαστών εγγράφων αιμοδοσίας λάμβαναν αιμοδοτικές άδειες από την υπηρεσία τους.
Το δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα της υπεράσπισης και αναγνωρίστηκε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, ενώ πρωτόδικα είχαν καταδικαστεί σε τέσσερις μήνες φυλάκιση.
Σημειώνεται ότι ισάριθμος αριθμός εργαζομένων της ΔΕΗ που καταδικάστηκε πρωτόδικα από άλλο δικαστήριο για το ίδιο αδίκημα σε πέντε μήνες φυλάκιση, η περίπτωσή τους συμπεριλήφθηκε στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου για την αποσυμφόρηση των φυλακών και απαλλάχτηκαν εφ’ όρου ζωής, χωρίς να χρειαστεί να προσφύγουν σε δευτεροβάθμιο δικαστήριο.
Η υπόθεση των ψεύτικων αιμοδοσιών ήρθε στο φως από έναν έλεγχο ρουτίνας που αποφάσισε το 2012 να κάνει η διεύθυνση του ορυχείου του κυρίου πεδίου της ΔΕΗ προκειμένου να διασταυρώσει τις αιμοδοτικές άδειες των εργαζομένων.
Ο έλεγχος αποκάλυψε αρχικά, ακόμη και την εμπλοκή συνδικαλιστών στις πλαστές αιμοδοσίες, ενώ στη συνέχεια από την ενδελεχή έρευνα που έγινε σε όλα τα ορυχεία και στους ΑΗΣ της περιοχής, διαπιστώθηκε ότι 65 εργαζόμενοι είχαν λάβει αιμοδοτικές άδειες με πλαστά πιστοποιητικά που έφεραν σφραγίδες και διακριτικά από το Νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης και το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας.
ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Σφοδρά πυρά Ανδρουλάκη: Ο Μητσοτάκης δεν ανέλαβε προχθές – Υπονόμευσε τους θεσμούς, κάνει συνταγματικό λαϊκισμό
- ΑΑΔΕ: Έρχονται πρόστιμα έως 1.000 ευρώ για χιλιάδες κατόχους οχημάτων
- «O Σκαλόνι σκέφτεται τον Σαντιάγκο Έσε για την εθνική Αργεντινής»
- Άγιοι Θεόδωροι: Εντοπίστηκε νεκρός άνδρας στο οδόστρωμα της Εθνικής Οδού
- Όλο και πιο κοντά η απαγόρευση των social media σε ανηλίκους – Πώς θα γίνεται η ταυτοποίηση
- Τραγωδία στη Χίο: Η είδηση κάνει τον γύρο των διεθνών ΜΜΕ – Οι αναφορές στην Πύλο και το «ιστορικό» της Ελλάδας