ΗΠΑ: Δύσκολο να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις των αραβικών χωρών προς το Κατάρ
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον προέτρεψε την Κυριακή το Κατάρ και τις αραβικές χώρες που απομόνωσαν το εμιράτο, να ρίξουν τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης.
Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον προέτρεψε την Κυριακή το Κατάρ και τις αραβικές χώρες που απομόνωσαν το εμιράτο, να ρίξουν τους τόνους της μεταξύ τους αντιπαράθεσης.
Η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος έδωσαν στο Κατάρ προθεσμία 10 ημερών για να ικανοποιήσει τα 13 τους αιτήματα, προκειμένου να τερματίσουν την οικονομική και διπλωματική απομόνωσή του.
Η Ντόχα είπε την Κυριακή ότι αυτά τα αιτήματα, μεταξύ αυτών το κλείσιμο του τηλεοπτικού δικτύου Al Jazeera, η απομάκρυνση από το Ιράν και το κλείσιμο της τουρκικής βάσης στο Κατάρ, δεν ήταν «λογικά».
«Ακόμα κι αν το Κατάρ δυσκολεύεται πολύ να ικανοποιήσει ορισμένα αιτήματα, υπάρχουν πάρα πολλά θέματα που μπορούν να αποτελέσουν μια βάση διαλόγου προκειμένου να οδηγηθούμε προς την επίτευξη μιας λύσης» σημείωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε ένα δελτίο τύπου, απευθύνοντας έκκληση στις χώρες «να καθίσουν μαζί και να συνεχίσουν τις συνομιλίες».
«Το να ρίξουν τους τόνους θα βοηθούσε επίσης στην αποκλιμάκωση των εντάσεων» συμπλήρωσε ο ίδιος.
Σύμμαχος του Κατάρ, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διατύπωσε την Κυριακή την εκτίμηση ότι το τελεσίγραφο που έθεσε η Σαουδική Αραβία και οι σύμμαχοί της «αντίκειται στο διεθνές δίκαιο».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Η FIFA παρουσίασε την αφίσα του Μουντιάλ 2026 (pic)
- «Δεν δεχόμαστε μαθήματα από επιτιθέμενους», απαντά η Μαδρίτη στον Τραμπ – Η Κομισιόν στο πλευρό της Ισπανίας
- Η στιγμή που ιρανικό drone χτυπά στο προξενείο των ΗΠΑ στο Ντουμπάι
- LIVE: Γουλβς – Λίβερπουλ
- Η Λίντσεϊ Λόχαν θυμάται τα εφηβικά της χρόνια – Λίγο πάρτι, λίγο Χόλιγουντ, αρκετά μπλεξίματα με το νόμο
- Ψευδή τα SMS για χορήγηση «φύλλων πορείας» – Τι λέει το ΓΕΣ



