Με μπλακάουτ απειλεί τους κακοπληρωτές η ΔΕΗ
Την απειλή μπλακάουτ σε περίπου 230.000 οφειλέτες επιστράτευσε η ΔΕΗ το πρώτο πεντάμηνο του έτους για να τους πιέσει να πληρώσουν τους ανεξόφλητους λογαριασμούς τους. Περίπου το 50%-60% από αυτούς έμεινε χωρίς ρεύμα για μερικές ώρες ή ημέρες, το 15%-20% πρόλαβε και ρύθμισε την οφειλή, ενώ στους υπόλοιπους τα συνεργεία δεν κατάφεραν να εκτελέσουν την αποκοπή καθώς τα ακίνητα ήταν κλειστά.
Την απειλή μπλακάουτ σε περίπου 230.000 οφειλέτες επιστράτευσε η ΔΕΗ το πρώτο πεντάμηνο του έτους για να τους πιέσει να πληρώσουν τους ανεξόφλητους λογαριασμούς τους.
Περίπου το 50%-60% από αυτούς έμεινε χωρίς ρεύμα για μερικές ώρες ή ημέρες, το 15%-20% πρόλαβε και ρύθμισε την οφειλή, ενώ στους υπόλοιπους τα συνεργεία δεν κατάφεραν να εκτελέσουν την αποκοπή καθώς τα ακίνητα ήταν κλειστά, σύμφωνα με τα Νέα.
Το γεγονός σηματοδοτεί σαφή αλλαγή στρατηγικής σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι, όταν οι εντολές αποκοπής από τη ΔΕΗ δεν είχαν ξεπεράσει τις 126.000. Δηλαδή μέσα σε ένα χρόνο αυξήθηκαν κατά 84%.
Σημειώνεται ότι το 1/3 των πελατών της ΔΕΗ έχει απλήρωτους λογαριασμούς.
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αρκάς: Καλημέρα στους κομπλεξικούς όλου του κόσμου
- Συνταγή: Γίγαντες σπετζοφάι
- Ενιαίο δίκτυο πυρήνων υπέρ Τσίπρα – Δύο δεξαμενές ψηφοφόρων για το νέο κόμμα
- Πώς το ΑΙ slop «μόλυνε» τις έρευνες για την τεχνητή νοημοσύνη
- Αϊτή: Πολεμικά πλοία των ΗΠΑ έφθασαν στον κόλπο της Πορτ-ο-Πρενς
- Ποια είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας για να πιούμε έναν χυμό πορτοκάλι;


