Πάνω από δύο χιλιάδες κάτοικοι της Αιώνιας Πόλης και τουρίστες επισκέφθηκαν την ημέρα των εγκαινίων, την έκθεση του Γιώργου Δρίβα, στην «Εθνική Πινακοθήκη Μοντέρνας και Σύγχρονης Τέχνης» της ιταλικής πρωτεύουσας. O έλληνας καλλιτέχνης κατέκτησε και εντυπωσίασε το ιταλικό κοινό, εναλλάσσοντας, με έντονο ρυθμό, μια σειρά από εικόνες που αναδεικνύουν τη στενότατη σχέση ανάμεσα στην φωτογραφία και στον κινηματογράφο, στη στατική και στην δυναμική εικόνα.

Με την έκθεσή του «Uncinematic» o Δρίβας παρουσιάζει μια σειρά από κινηματογραφικές δημιουργίες του, της περιόδου 2005- 2014.

«Κατά κάποιο τρόπο παρουσιάζω μια αναδρομική μου έκθεση, με αρκετά έργα που έχουν γίνει στα χρόνια πριν τη συμμετοχή μου στην Μπιενάλε Βενετίας και με τον τρόπο αυτό, το ιταλικό κοινό έχει την δυνατότητα να δει την ιστορία μου» δήλωσε ο Γιώργος Δρίβας στο Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Το 2004 ξεκίνησα από μονοκάναλα μικρού μήκους πειραματικά βίντεο, ασπρόμαυρα και χωρίς κίνηση και σιγά-σιγά πλησιάζω τον κινηματογράφο, με κινούμενη εικόνα και διαλόγους» λέει ο καλλιτέχνης.

«Ταυτόχρονα, προσθέτει, υπάρχει και μια τριγωνική κατασκευή, με τον επισκέπτη που καλείται να κινηθεί στο εσωτερικό της, να παρακολουθήσει τρεις ταυτόχρονες προβολές και να ολοκληρώσει την ιστορία που του παρουσιάζω. Να πάρει τα κομμάτια της και σιγά-σιγά, να συνθέσει μια μεγάλη εικόνα».

Ο Γιώργος Δρίβας, ο οποίος εκπροσωπεί και την χώρα μας στην φετινή Μπιενάλε Τέχνης στην Βενετία, δηλώνει πως ο διάλογός του με την κοινωνική πραγματικότητα είναι συνεχής και στενότατος, και ότι τραβούν πάντα το ενδιαφέρον του θέματα όπως η εθνική, η ευρωπαϊκή ταυτότητα και η διαχείριση της εξουσίας.

«Ζω μια τέχνη η οποία θέλω να είναι εξωστρεφής, να αφορά τον κόσμο και να είναι έξω από μια στενή, προσωποκεντρική θεώρηση των πραγμάτων» εξηγεί στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και ζητά από όλους μας να στρέψουμε την προσοχή μας «στην κινητικότητα και στην αναγέννηση της καλλιτεχνικής παραγωγής η οποία, την περίοδο αυτή, παρατηρείται στην χώρα μας».

Η επιμέλεια της έκθεσης έγινε από την Δάφνη Βιτάλη, ενώ το ιταλικό κοινό έχει την ευκαιρία να γνωρίσει καλύτερα το όλο έργο του Γιώργου Δρίβα, μετά από πρόσκληση να εκθέσει στην Ρώμη, που του απευθύνθηκε από την ίδια την διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης Μοντέρνας και σύγχρονης Τέχνης, Κριστιάνα Κόλλου.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο