Στη Lamda Development το 100% του «The Mall Athens»
Σε συμφωνία ήρθε η Lamda Development με την εταιρεία Irere Property Investments Luxembourg για τη μεταβίβαση από την Irere και αγορά από την εισηγμένη εταιρεία 4.402.368 μετοχών της εταιρείας Lamda Olympia Village Ανώνυμη Εταιρεία Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Ακινήτων» (LOV), οι οποίες αντιστοιχούν σε ποσοστό 50% του μετοχικού κεφαλαίου της LOV.
Σημειώνεται, ότι η συνολική αξία αποτίμησης του «The Mall Athens» διαμορφώνεται σε 381,2 εκ. ευρώ.
O διευθύνων σύμβουλος της LAMDA Development, Οδυσσέας Αθανασίου ανέφερε: «Η επένδυση αυτή ύψους σχεδόν 200 εκατ., αποτελεί μια σημαντική εξέλιξη τόσο στρατηγικά όσο και οικονομικά για την LAMDA Development, σηματοδοτώντας τη συνέχεια της συνεργασίας μας με τη Värde Partners.
» Η απόκτηση του 100% του The Mall Athens, το οποίο απασχολεί 2.500 εργαζομένους, διαθέτει περισσότερα από 200 καταστήματα και φιλοξενεί πάνω από 11.000.000 επισκέπτες το χρόνο, είναι μια από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της χώρας και αποτυπώνει έμπρακτα την εμπιστοσύνη μας στις μακροχρόνιες προοπτικές της Ελληνικής Οικονομίας.
» Να σημειωθεί ότι η LAMDA Development, εν μέσω κρίσης, έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις 0,5 δισ. ευρώ στηρίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την απασχόληση και την οικονομία σε αυτήν την τόσο ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]
- Αταμάν: «Ήμασταν χάλια, δεν αξίζαμε τη νίκη»
- Λιγότερη δουλειά, περισσότερος τζόγος για την Gen Z
- Euroleague: Η βαθμολογία μετά το τέλος της 14ης αγωνιστικής


