Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024
weather-icon 21o
Το Λίβερπουλ τιμά μεγαλοπρεπώς τα 50 χρόνια του «Sgt. Pepper»

Το Λίβερπουλ τιμά μεγαλοπρεπώς τα 50 χρόνια του «Sgt. Pepper»

Το Λίβερπουλ, η πόλη όπου όλα άρχισαν για τους Beatles γιορτάζει με στυλ και μεγαλοπρέπεια τα 50 χρόνια του άλμπουμ «Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band», μείζονα καμπή για την μουσική ποπ. Επί δύο εβδομάδες, το λιμάνι της βορειοδυτικής Αγγλίας θα ζει στον ρυθμό του «Sgt. Pepper's», με κυρίως 13 πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα παρουσιάσουν η καθεμιά με τον δικό της τρόπο τα δεκατρία τραγούδια του άλμπουμ που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα όλων των εποχών.

Το Λίβερπουλ, η πόλη όπου όλα άρχισαν για τους Beatles γιορτάζει με στυλ και μεγαλοπρέπεια τα 50 χρόνια του άλμπουμ «Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band», μείζονα καμπή για την μουσική ποπ.

«Απίστευτο και συγκινητικό», σχολίασε ο Πολ Μακ Κάρτνεϊ.

Επί δύο εβδομάδες, το λιμάνι της βορειοδυτικής Αγγλίας θα ζει στον ρυθμό του «Sgt. Pepper’s», με κυρίως 13 πολιτιστικές εκδηλώσεις που θα παρουσιάσουν η καθεμιά με τον δικό της τρόπο τα δεκατρία τραγούδια του άλμπουμ που θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα όλων των εποχών.

Ο Τζέριμι Μπέλερ, που έχει τιμηθεί με το περίβλεπτο βραβείο σύγχρονης τέχνης Turner, η αμερικανίδα καλλιτέχνης Τζούντι Σικάγκο, παραδοσιακοί μουσικοί που ταξίδεψαν από την Ινδία ή ακόμη η ντίβα του καμπαρέ Meow Meow θα φέρουν την προσωπική τους πινελιά στο αφιέρωμα αυτό.

«Απίστευτο που βλέπω την πόλη όπου γεννηθήκαμε να τιμά αυτό το άλμπουμ με τόσο στυλ. Είναι τόσο συγκινητικό να βλέπω έπειτα από τόσο καιρό να συνεχίζει να ακούγεται τόσο πολύ», σχολίασε ο Μακ Κάρτνεϊ ο οποίος έγραψε τα περισσότερα τραγούδια μαζί με τον Τζον Λένον.

Ο δίσκος αυτός, που κυκλοφόρησε στις 26 Μαΐου του 1967 στη Βρετανία και στις 2 Ιουνίου στις ΗΠΑ, χαρακτηρίζεται μερικές φορές ως ο καλύτερος δίσκος όλων των εποχών κυρίως από το αμερικανικό περιοδικό Rolling Stone.

Πενήντα χρόνια μετά την κυκλοφορία του, παραμένει ορόσημο για την ποπ μουσική αλλά και για την καριέρα των Τζον Λένον, Πολ Μακ Κάρντεϊ, Τζορτζ Χάρισον και Ρίνγκο Σταρ που ήταν αποφασισμένοι να εξερευνήσουν νέους ορίζοντες με κίνδυνο να αποπροσανατολίσουν το κοινό τους.

Το Λίβερπουλ επωφελείται περισσότερο από ποτέ από την κληρονομιά των Σκαθαριών, καθώς εκτιμάται ότι εισπράττει 80 εκατομμύρια στερλίνες (90 εκατ. ευρώ) ετησίως από τη μουσική τους.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Γαλλικό

Sports in

Κυκλοφορούν και… εξαφανίζονται τα εισιτήρια για το πρώτο ματς με τη Φενέρμπαχτσε

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τα εισιτήρια του μεγάλου αγώνα με τη Φενέρμπαχτσε

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024