Κοινό σύστημα φορολόγησης των εταιρειών ετοιμάζουν Γαλλία – Γερμανία
Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας ελπίζουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία επί των προτάσεων για ένα κοινό σύστημα φορολόγησης των εταιρειών πριν από τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Οι κυβερνήσεις της Γερμανίας και της Γαλλίας ελπίζουν να καταλήξουν σε μια συμφωνία επί των προτάσεων για ένα κοινό σύστημα φορολόγησης των εταιρειών πριν από τις γαλλικές βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου, δήλωσε ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Κάνουμε άλλη μια προσπάθεια να συμφωνήσουμε όχι απλά σε κοινές αρχές όσον αφορά τη φορολόγηση των εταιρειών, αλλά σε ένα κοινό σύστημα», είπε ο Σόιμπλε σε μια εκδήλωση για θέματα φορολογίας και πρόσθεσε πως ελπίζει ότι θα έχουν συγκεκριμενοποιηθεί οι προτάσεις για αυτό πριν από την ψηφοφορία στη Γαλλία για την ανάδειξη νέας Εθνοσυνέλευσης στις αρχές του Ιουνίου. «Ο χρόνος είναι λίγος», τόνισε.
Η Γερμανία πρέπει να συνεχίσει να επαγρυπνεί καθώς αντιμετωπίζει εντεινόμενο διεθνή φορολογικό ανταγωνισμό, σημείωσε ακόμη ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Αν και το γερμανικό φορολογικό σύστημα είναι αρκετά ανταγωνιστικό, «συμβαίνουν πολλά» αλλού τα οποία θα μπορούσαν να μεταβάλλουν την κατάσταση, ανέφερε ο ίδιος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Γερμανός ΥΠΕΞ στην Κίνα για «σκληρές» εμπορικές και πολιτικές διαπραγματεύσεις
- Δημοσιογράφος δολοφονήθηκε στο Περού από δύο ενόπλους καθώς επέστρεφε από ρεπορτάζ
- Αποτυχημένο πραξικόπημα στο Μπενίν: Η Νιγηρία συνέδραμε με στρατό για να καταστείλει την απόπειρα
- Όταν ο προτεινόμενος ως νέος αρχηγός της Μοσάντ τραυματίζονταν βαριά την 7η Οκτωβρίου [βίντεο]
- Το Παρίσι θέλει να «εξορίσει» τα SUV και τα μεγάλα αυτοκίνητα
- Tι δώρα στέλνουν οι οικονομικοί σύμβουλοι στους πελάτες τους όταν αυτοί έχουν τα πάντα;