
Στο Υπερταμείο τα ακίνητα των υπουργείων
Δεκαετίες μετά τις πρώτες προσπάθειες αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου και ακόμη και σήμερα παραμένει άγνωστο πόσα από τα περίπου 70.000 είναι καταπατημένα, αμφισβητούμενα και αγνώστου εκμεταλλεύσεως. Το κουβάρι καλείται να ξεμπλέξει τους αμέσως επόμενους μήνες η επιτροπή που συγκροτείται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (ΓΓΠΔ), προκειμένου να επιλέξει ποια ακίνητα θα περάσουν στο Υπερταμείο.
Δεκαετίες μετά τις πρώτες προσπάθειες αξιοποίησης των ακινήτων του Δημοσίου και ακόμη και σήμερα παραμένει άγνωστο πόσα από τα περίπου 70.000 είναι καταπατημένα, αμφισβητούμενα και αγνώστου εκμεταλλεύσεως.
Το κουβάρι καλείται να ξεμπλέξει τους αμέσως επόμενους μήνες η επιτροπή που συγκροτείται στη Γενική Γραμματεία Δημόσιας Περιουσίας (ΓΓΠΔ), προκειμένου να επιλέξει ποια ακίνητα θα περάσουν στο Υπερταμείο, σύμφωνα με Τα Νέα.
Κατ’ επιταγήν της συμφωνίας με τους δανειστές, η επιτροπή στην οποία θα συμμετέχουν εκπρόσωποι της ΕΤΑΔ, του ΤΑΙΠΕΔ, της ΓΓΔΠ και των εμπλεκόμενων υπουργείων καλείται να εξετάσει ακόμη μια φορά τους τίτλους, τις διπλοεγγραφές στα μητρώα, πόσα ακίνητα είναι εμπορικά αξιοποιήσιμα και να εισηγηθεί τη μεταφορά τους στο Υπερταμείο.
Το έργο, βάσει πληροφοριών, δεν αφορά τα εκμεταλλεύσιμα ακίνητα του υπουργείου Οικονομικών, ο μεγαλύτερος όγκος των οποίων έχει μεταφερθεί τα προηγούμενα χρόνια στην ΕΤΑΔ, αλλά των λοιπών υπουργείων και των εποπτευόμενων από αυτά φορέων.
*Περισσότερα στην έντυπη έκδοση των Νέων
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- ΠΑΣΟΚ: Μετά τη «θλίψη και οργή» Μητσοτάκη για την ακρίβεια, ήρθε και η ομολογία της αποτυχίας από τον Π. Μαρινάκη
- Ελλάδα στον ΟΗΕ: Προσηλωμένοι στη διασφάλιση των εκπαιδευτικών δικαιωμάτων της μουσουλμανικής μειονότητας
- H ΑΙ σύντομα θα χρειάζεται περισσότερο νερό από ό,τι ο παγκόσμιος πληθυσμός
- Παίζοντας μπάλα στην πόλη του Πελέ…
- Τραμπ: «Αντιπατριωτικό» το ψήφισμα της Βουλής των Αντιπροσώπων που διατάσσει τερματισμό του πολέμου στο Ιράν
- Η Κάρολαϊν Κένεντι σπάει τη σιωπή της για τη «σύντομη ζωή» της εκλιπούσας κόρης της, Τατιάνα Σλόσμπεργκ


