ΚΚΕ: Τερατώδες ψέμα τα περί αποτροπής των αντεργατικών απαιτήσεων
Η δημοσιοποίηση των 140 προαπαιτουμένων της συμφωνίας αποκαλύπτει το τερατώδες ψέμα της κυβέρνησης, ότι δήθεν η διαπραγμάτευσή της απέτρεψε τις αντεργατικές απαιτήσεις, τονίζει το ΚΚΕ. Όπως επισημαίνει μέσω της συμφωνίας προωθούνται, μεταξύ άλλων, κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ουσιαστική νομοθέτηση του lock out, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.
Η δημοσιοποίηση των 140 προαπαιτουμένων της συμφωνίας αποκαλύπτει το τερατώδες ψέμα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ότι δήθεν η διαπραγμάτευσή της απέτρεψε τις αντεργατικές απαιτήσεις, τονίζει το ΚΚΕ σε ανακοίνωσή του. Όπως επισημαίνει μέσω της συμφωνίας προωθούνται μεταξύ άλλων κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, ουσιαστική νομοθέτηση του lock out, απελευθέρωση ομαδικών απολύσεων, ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας.
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το ΚΚΕ: «Εκτός όλων των άλλων αντιλαϊκών μέτρων, η κυβέρνηση προωθεί:
– Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, που είναι το επιστέγασμα του εργασιακού μεσαίωνα και προπομπός νέων ανατροπών και σε άλλους κλάδους.
– Την επέκταση των μνημονιακών ρυθμίσεων για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
– Την ουσιαστική νομοθέτηση του lock out.
– Την απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων.
– Το ξήλωμα των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και το χτύπημα του δικαιώματος της απεργίας, μέσω της διευκόλυνσης για να βγαίνει παράνομη».
«Αυτή η εργασιακή ζούγκλα είναι η περίφημη ‘επιστροφή στην κανονικότητα’, για την οποία μιλάει η κυβέρνηση, κρύβοντας ότι τα παραπάνω μέτρα προωθούνται σε όλες τις χώρες της ΕΕ και είναι απαιτήσεις του κεφαλαίου για την ένταση της εκμετάλλευσης των εργαζομένων» προσθέτει το ΚΚΕ και καλεί σε μαζική συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μαΐου.
«Οι εργαζόμενοι με τη μαζική συμμετοχή στην απεργία της 17ης Μάη, στις άλλες κινητοποιήσεις, με την οργάνωση στους χώρους δουλειάς, χρειάζεται να διατρανώσουν: Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!», καταλήγει το ΚΚΕ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Προειδοποίηση από την Google: Πάνω από 1 δισεκατομμύριο smartphone αντιμετωπίζουν σοβαρό κίνδυνο ασφαλείας
- Πολύ σκληρό μαρκάρισμα του Καλάμπρια στον Έσε – Κίτρινη κάρτα έδειξε ο Λάμπρεχτς, παρά τις έντονες διαμαρτυρίες των «ερυθρόλευκων» για κόκκινη (vid)
- Λήξη συναγερμού στο Καϊμακτσαλάν: Εντοπίστηκε ο σκιέρ που είχε εξαφανιστεί
- Αποφυλάκιση κρατουμένων στη Βενεζουέλα: Ελεύθερος ο Χουάν Πάμπλο Γκουανίπα, ηγετικό μέλος της αντιπολίτευσης
- Λίβανος: Τουλάχιστον 6 οι νεκροί από την κατάρρευση κτιρίων στην Τρίπολη – Αγωνιώδεις έρευνες
- Ανατροπή και νίκη για τον Ολυμπιακό στη Σύρο (1-3)
