Βρετανική πρόσβαση στην ενιαία αγορά έναντι αντιτίμου προτείνει η Γερμανία
Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης έχουν προτείνει να δοθεί στη Βρετανία πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι ενός αντιτίμου, γράφει σήμερα το περιοδικό Focus, επικαλούμενο έκθεση του υπουργείου Οικονομικών.
Αξιωματούχοι της γερμανικής κυβέρνησης έχουν προτείνει να δοθεί στη Βρετανία πρόσβαση στην ενιαία αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης έναντι ενός αντιτίμου, γράφει σήμερα το περιοδικό Focus, επικαλούμενο έκθεση του υπουργείου Οικονομικών.
Στην έκθεση, έκτασης 35 σελίδων, για το πιθανό κόστος που θα έχει το Brexit στη Γερμανία αναφέρεται πως η αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ μπορεί να έχει «σοβαρές οικονομικές και σχετιζόμενες με τη σταθερότητα συνέπειες∙ συνέπειες ιδιαίτερα στην πραγματική οικονομία».
Οι αξιωματούχοι του υπουργείου υπολόγισαν πως το Βερολίνο θα πρέπει να καταβάλλει επιπλέον 4,5 δισεκατομμύρια ευρώ τον χρόνο στα ταμεία της ΕΕ ως αποτέλεσμα της αποχώρησης της Βρετανίας από την Ένωση.
Για να μετριαστεί το κόστος πρότειναν την ιδέα να επιβληθεί στη Βρετανία μια χρηματική επιβάρυνση προκειμένου να έχει πρόσβαση στην ενιαία αγορά.
«Μια τέτοια μελλοντική οικονομική συμβολή θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για να ελαφρύνει τις οικονομικές συνέπειες του Brexit (μείωση των δαπανών της ΕΕ ή αύξηση των εισφορών άλλων κρατών μελών)», δήλωσαν οι αξιωματούχοι σύμφωνα με το Focus.
Εκπρόσωπος του υπουργείου Οικονομικών, με τον οποίο επικοινώνησε το πρακτορείο Reuters αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα του Focus.
Το Βrexit θα έχει επίσης ως αποτέλεσμα πρόσθετη πίεση στους γερμανούς φορολογικούς και τελωνειακούς αξιωματούχους καθώς θα υπάρχουν νέες φορολογικές υποχρεώσεις για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που αγοράζονται από βρετανικές εταιρίες, αναφέρεται στην έκθεση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Τρίπολη – Νεστάνη: Νεκρός εντοπίστηκε ηλικιωμένος κατά την κατάσβεση πυρκαγιάς σε κατοικία
- Στα «ΝΕΑ» της Τρίτης: Τρεις ανατροπές υπέρ των παιδιών
- Η Μολδαβία αποχώρησε από την ευρασιατική ομάδα ΚΑΚ της οποία ηγείται η Ρωσία
- Η Premier League αποθέωσε τον Κωστούλα για το καταπληκτικό γκολ (vid)
- Κίνα: Η κίνηση που επαναπροσδιορίζει τον τρόπο που θα διεξάγονται οι μελλοντικές συγκρούσεις
- «Η επιθετικότητα απέναντι στη Γροιλανδία είναι ζήτημα της ΕΕ και όχι μόνο της Δανίας»
