FAZ: Προς κατάργηση της διαδικασίας υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα
H Eυρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να καταργήσει σύντομα τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, η οποία διαρκεί από το 2009, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ στις Βρυξέλλες, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
H Eυρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να καταργήσει σύντομα τη διαδικασία περί υπερβολικού ελλείμματος για την Ελλάδα, η οποία διαρκεί από το 2009, σύμφωνα με υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ΕΕ στις Βρυξέλλες, γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Ο λόγος, σύμφωνα με την εφημερίδα, είναι ότι η Ελλάδα το 2016, για πρώτη φορά έπειτα από πολλά χρόνια, πληροί το κριτήριο του ελλείμματος, το οποίο θέτει το Μάαστριχτ, αφού βρίσκεται σαφώς κάτω από το 3% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ) και το πλεόνασμα του προϋπολογισμού έχει υπερβεί το 0,7% του ΑΕΠ.
Η Eυρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει πιθανόν στις 17 Μαΐου τη λήξη της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος, είπε ο ίδιος αξιωματούχος της ΕΕ.
Σύμφωνα και με πρόσφατο δημοσίευμα στο έντυπο ευρωπαϊκής πληροφόρησης Agence Europe, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σκοπεύει να προτείνει στο Συμβούλιο της ΕΕ την κατάργηση της διαδικασίας περί υπερβολικού ελλείμματος που έχει ανοίξει κατά της Ελλάδας, την Τετάρτη 17 Μαΐου, πρόταση που θα γίνει από τον επίτροπο Οικονομικών Πιέρ Μοσκοβισί, όταν θα πραγματοποιηθούν οι συστάσεις κοινωνικοοικονομικής πολιτικής της Επιτροπής προς τα κράτη- μέλη.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Τα δεδομένα για Νικς και Αντετοκούνμπο – Το σενάριο για Λέικερς
- Τελετή παράδοσης-παραλαβής τεχνολογικού εξοπλισμού δωρεά του Kaizen Foundation – Γ. Κεφαλογιάννης
- Θέατρο Αθηνών: Δύο αιώνες ζωής και 70 χρόνια θεατρικής δράσης αυτή την Κυριακή μαζί με το ΒΗΜΑ
- Taste Atlas Awards: Γεύση κορυφής για την Ελλάδα στις 100 καλύτερες κουζίνες του κόσμου – Η φέτα, το ελαιόλαδο και τα δυνατά όπλα
- Νετανιάχου: Θα συναντηθεί με τον Τραμπ για τη Γάζα στις 29 Δεκεμβρίου
- Η μητσοτακική πτέρυγα επιτίθεται ευθέως στον Καραμανλή και οδηγεί τη ΝΔ σε εσωκομματική κρίση
