Η προκαταρκτική συμφωνία ρίχνει τις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων
Σε αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων οδήγησε η προκαταρκτική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης που επετεύχθη τα ξημερώματα της Τρίτης.
Σε αποκλιμάκωση των αποδόσεων των ελληνικών ομολόγων οδήγησε η προκαταρκτική συμφωνία της κυβέρνησης με τους δανειστές για την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης που επετεύχθη τα ξημερώματα της Τρίτης.
Οι τιμές τόσο του δεκαετούς όσο και του διετούς ομολόγου σημειώνουν άνοδο στη δευτερογενή αγορά με αποτέλεσμα να υποχωρούν οι αποδόσεις τους.
Πιο συγκεκριμένα, λίγο πριν από το μεσημέρι η απόδοση του 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει στο 6,19% από 6,39% που είχε κλείσει την περασμένη Παρασκευή στην Ηλεκτρονική Δευτερογενή Αγορά της Τραπέζης της Ελλάδος (ΗΔΑΤ).
Συνακόλουθα το περιθώριο έναντι του αντιστοίχου γερμανικού ομολόγου (με απόδοση 0,33%) υποχωρεί στο 5,86%.
Σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα υποχωρεί και η απόδοση του 2ετους ομολόγου, η οποία πριν από λίγο κυμαινόταν στο 5,72%.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Συρία: Απαγόρευση κυκλοφορίας στην πόλη Σαντάντι, μετά την απόδραση μελών του Ισλαμικού Κράτους
- Μαρόκο: Βασιλική υποδοχή για τα «λιοντάρια του Άτλαντα»
- Ελλάδα – Ιταλία 15-13: Σπουδαία νίκη και πρόκριση στα ημιτελικά για την γαλανόλευκη!
- Ισπανία: Ανέβηκε στους 40 ο αριθμός των νεκρών – Τριήμερο πένθος μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα
- Η Ελλάδα στους 5 πιο ελκυστικούς προορισμούς για τους Δυτικοευρωπαίους
- Γροιλανδία: Το σπάνιο ντοκουμέντο από το 1916 που διαψεύδει τον Τραμπ

