
Μέι: Οι 27 ενώνονται εναντίον του Λονδίνου, δύσκολες οι διαπραγματεύσεις
Το σχόλιο της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ για «ψευδαισθήσεις» που τρέφει η Βρετανία για τη μελλοντική σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει πόσο δύσκολες θα είναι οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, προειδοποίησε την Πέμπτη η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.
Το σχόλιο της γερμανίδας καγκελάριου Άνγκελα Μέρκελ για «ψευδαισθήσεις» που τρέφει η Βρετανία για τη μελλοντική σχέση της με την Ευρωπαϊκή Ένωση δείχνει πόσο δύσκολες θα είναι οι επερχόμενες διαπραγματεύσεις για το Brexit, προειδοποίησε την Πέμπτη η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι.
«Οι άλλες 27 ευρωπαϊκές χώρες ενώνονται εναντίον μας» είπε η Μέι σε μια ομιλία της στο Λιντς –προπύργιο των Εργατικών– στη βόρεια Αγγλία.
Η Μέρκελ «είπε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο έχει αυταπάτες για τη διαδικασία (σ.σ. εξόδου) και ότι οι 27 χώρες μέλη της ΕΕ συμφωνούν», τόνισε η Τερέζα Μέι υπογραμμίζοντας ότι «οι διαπραγματεύσεις θα είναι δύσκολες».
Νωρίτερα, η Μέρκελ προειδοποίησε ότι μετά το Brexit οι Βρετανοί δεν θα έχουν τα ίδια δικαιώματα με τις χώρες που είναι μέλη της ΕΕ και επέμεινε ότι οι μελλοντικές σχέσεις του Λονδίνου με τις Βρυξέλλες θα αποφασιστούν αφού επιτευχθεί συμφωνία για τους όρους του «διαζυγίου».
Στην ομιλία της η Μέι κάλεσε τους ψηφοφόρους να στηρίξουν το Συντηρητικό κόμμα στις εκλογές της 8ης Ιουνίου για να την ισχυροποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερο ενόψει της έναρξης των διαπραγματεύσεων με την Ευρώπη.
«Αυτές οι εκλογές δεν αφορούν το ποιον μπορεί να ψηφίσατε στο παρελθόν. Το θέμα είναι να ψηφίσουμε υπέρ του εθνικού συμφέροντος. Να ψηφίσουμε για το μέλλον. Και κάθε ψήφος υπέρ εμού… θα με ενισχύσει όταν θα διαπραγματεύομαι με τους πρωθυπουργούς, τους προέδρους και τους καγκελάριους της Ευρώπης», είπε.
Η πρωθυπουργός επανέλαβε ότι ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν θα ήταν «ένας αδύναμος ηγέτης» στη διαπραγμάτευση για το Brexit.
«Οι αντίπαλοί μας ήδη επιδιώκουν να διαταράξουν αυτές τις διαπραγματεύσεις, την ίδια ώρα που οι άλλες 27 ευρωπαϊκές χώρες ενώνονται εναντίον μας», πρόσθεσε.
«Αυτή η προσέγγιση μπορεί να σημαίνει μόνο ένα πράγμα: αβεβαιότητα και αστάθεια, που θα θέσουν σε μεγάλο κίνδυνο την αναπτυσσόμενη οικονομία μας, με υψηλότερους φόρους, λιγότερες θέσεις εργασίας, περισσότερη σπατάλη και περισσότερα χρέη» κατέληξε.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Λούλα και Τραμπ ενδέχεται να συναντηθούν την Πέμπτη – Στην ατζέντα η καταπολέμηση του εγκλήματος και οι σπάνιες γαίες
- Met Gala: Πως ο γερασμένος Bad Bunny πυρπόλησε το event των Μπέζος – «Ωδή στη θνητότητα»
- Τον έψαχνε 2 χρόνια – Πώς έγινε η δολοφονία του 20χρονου στην Κρήτη
- Euroleague: Το 7ο Final Four του Μπαρτζώκα – Πρώτη φορά με 3-0
- Στενά του Ορμούζ: Το Ιράν έφτιαξε μηχανισμό για τη διαχείριση του διάπλου – Κανείς δεν περνάει χωρίς άδεια
- Μονακό – Ολυμπιακός 82-105: Ραντεβού στην Αθήνα


