ΣΥΡΙΖΑ σε γραμμή ΚΚ Γαλλίας στηρίζει Μακρόν για να μην βγει η Λεπέν
Τη στάση του γαλλικού ΚΚ στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον β΄γύρο των προεδρικών στη Γαλλία. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Ράνια Σβίγγου, «αριστερή στάση ευθύνης από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν.»
Τη στάση του γαλλικού ΚΚ στηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τον β΄γύρο των προεδρικών στη Γαλλία. Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος Ράνια Σβίγγου, «αριστερή στάση ευθύνης από το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα. Δεδομένη η τεράστια αντίθεσή του με Μακρόν, καλεί σε καταψήφιση της Λεπέν.»
Υπενθυμίζεται ότι ο Ζαν Λικ Μελανσόν δήλωσε ότι δεν θα στηρίξει κανέναν υποψήφιο στον β’ γύρο, θέση την οποία δεν συμμερίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.
Την ήττα της ακροδεξιάς όχι μόνο για τη χώρα αλλά και για το σύνολο της Ευρώπης, προέταξε ως το διακύβευμα των εκλογών η υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 Fm».
Η κ. Γεροβασίλη σημείωσε πως τα μεγάλα κόμματα είναι οι μεγάλοι χαμένοι, ενώ ειδικά οι σοσιαλιστές υπέστησαν εκλογική συντριβή. Επιπλέον υπογράμμισε την πανστρατιά κατά της Μαρίν Λεπέν και τις δηλώσεις στήριξης στον Εμανουέλ Μακρόν.
«Το διακύβευμα είναι μεγάλο, αφορά την ήττα της ακροδεξιάς όχι μόνο για τη Γαλλία, αλλά για ολόκληρη της Ευρώπη» τόνισε.
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ.Παπαδημούλης δήλωσε: «Για τον β’ γύρο των Γαλλικών προεδρικών εκλογών λέμε καθαρά: Δημοκρατική πανστρατιά κατά της ακροδεξιάς Λεπέν, όπως ζητά και το Γαλλικό ΚΚ.»
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Αγωνιστική υποδοχή στον Γεωργιάδη που πήγε με μελομακάρονα στο «Έλενα Βενιζέλου»
- Λήγει η προθεσμία για την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας – Τα πρόστιμα και η εξαίρεση
- Επική στιγμή: Ο Βέργος πέτυχε χατ-τρικ και ο Μάτα του γυάλισε το παπούτσι (vid)
- Φως στο Τούνελ: Έρχεται εκτάκτως την Τρίτη 30 Δεκεμβρίου
- Αγρότες: Μετά από ένα μήνα ο Τσιάρας πετάει ξανά το μπαλάκι στα μπλόκα
- «Φίλισα μερικά κορίτσια και μερικά αγόρια» – Η Κέιτ Γουίνσλετ για τους πρώτους ερωτικούς πειραματισμούς της
