Την πεποίθηση των ευρωπαϊκών θεσμών ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει τους στόχους πρωτογενούς πλεονάσματος για το 2017 και το 2018 εξέφρασε ο εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, σημείωσε, «η χώρα παρουσίασε πλεόνασμα 4,2% του ΑΕΠ για το 2016, με βάση τους ορισμούς του προγράμματος. Αυτό είναι σημαντικά πάνω από το 0,5% του ΑΕΠ που ήταν ο στόχος του προγράμματος για το 2016 και πάνω ακόμα και από τον στόχο του 3,5% του ΑΕΠ που προβλέπεται το 2018. Αυτό επιβεβαιώνει τις τάσεις που εμείς στην Κομισιόν αναφέρουμε εδώ και καιρό».

Eρωτηθείς αναφορικά με τις διαφωνίες με το ΔΝΤ για το κατά πόσο η καλή απόδοση της ελληνικής οικονομίας είναι βιώσιμη ανέφερε:

«H Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα εξετάσει προσεκτικά τα νέα στοιχεία στο πλαίσιο των εαρινών οικονομικών προβλέψεων και θα αξιολογήσει τις επιπτώσεις στις προβλέψεις για τους μεσοπρόθεσμους στόχους.

» Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί παραμένουν πεπεισμένοι ότι η Ελλάδα μπορεί να επιτύχει του στόχους για 1,5% του ΑΕΠ πρωτογενές πλεόνασμα το 2017 και 3,5% το 2018».

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ