Deutsche Bank: Ολοκληρώθηκε η ΑΜΚ, άντλησε 8 δισ. ευρώ
Η Deutsche Bank ολοκλήρωσε την πιο πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της, αντλώντας 8 δισ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις, να καλύψει πρόστιμα από νομικές υποθέσεις και να ικανοποιήσει τις ρυθμιστικές αρχές. Η κίνηση αυτή είχε τη στήριξη των βασικών της μετόχων – ομάδας επενδυτών από το Κατάρ, αμερικανικού ταμείου Blackrock και κινεζικού ομίλου HNA- τα ποσοστά των στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα θα απομειώνονταν σε διαφορετική περίπτωση.
Η Deutsche Bank ολοκλήρωσε σήμερα, Παρασκευή, την πιο πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της, αντλώντας 8 δισ. ευρώ προκειμένου να προχωρήσει σε νέες επενδύσεις, να καλύψει πρόστιμα από νομικές υποθέσεις και να ικανοποιήσει τις ρυθμιστικές αρχές.
Η τέταρτη αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της γερμανικής τράπεζας από το 2010, που στο παρελθόν είχε χαρακτηριστεί από τον διευθύνοντα σύμβουλο Τζον Κράιαν ύστατη λύση, περιελάμβανε την έκδοση 687,5 εκατ. μετοχών στην τιμή των 11,65 ευρώ έκαστη, με περίπου το 80% των υφιστάμενων μετόχων να αγοράζουν τις νέες μετοχές και τους υπόλοιπους να πουλούν τα δικαιώματά τους, όπως δήλωσαν πηγές στο Reuters.
Μέσα σε επτά χρόνια, η Deutsche Bank έχει πλέον αντλήσει περίπου 30 δισεκ. ευρώ, λίγο λιγότερα από την κεφαλαιοποίησή της που ανέρχεται στα 32,5 δισεκ. ευρώ.
Η κίνηση αυτή είχε τη στήριξη των βασικών της μετόχων – μιας ομάδας επενδυτών από το Κατάρ, του αμερικανικού ταμείου Blackrock και του κινεζικού ομίλου HNA- των οποίων τα ποσοστά και η επιρροή στη μεγαλύτερη γερμανική τράπεζα θα απομειώνονταν σε διαφορετική περίπτωση, δήλωσε μία πηγή.
Το επόμενο μεγάλο βήμα στην αναδιάρθρωση της Deutsche, που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα, είναι ένα σχέδιο για εισαγωγή στο χρηματιστήριο μειοψηφικού πακέτου μετοχών της εταιρίας της που αφορά τη διαχείριση κεφαλαίων.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- Ο Τραμπ προσπαθεί να κάνει τσιφλίκι του το Kennedy Center – Από την ονοματοδοσία στο ντοκιμαντέρ της Μελάνια
- Όλοι εναντίον όλων για τη διαιτησία στη Serie A: «Καμπάνες», καταγγελίες διαιτητών και δηλώσεις για πολυβόλα
- Προαστιακός: Ταλαιπωρία για 21 επιβάτες – Ακινητοποιήθηκε συρμός στη γραμμή Καμίνια – Αγ. Ανδρέας
- «Ο πατέρας μου βίαζε και τις δύο αδελφές μου» – Σοκάρει ο αδελφός των κοριτσιών από τη Μεσαρά
- Θεσσαλονίκη: Της έκανε τη ζωή κόλαση και μετά τον χωρισμό – Συνελήφθη 27χρονος μετά την καταγγελία 23χρονης
- Κινητοποιήσεις αγροτών: Στο τραπέζι του διαλόγου μετά από εβδομάδες στα μπλόκα – Ανοίγουν οι δρόμοι, χωρίς να αποσύρονται τα τρακτέρ

