Εισβολή αντιεξουσιαστών με αμπούλες βρώμας στο ΠΑΜΑΚ
Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εισέβαλαν το μεσημέρι της Δευτέρας αντιεξουσιαστές, διακόπτοντας συνέδριο για το προσφυγικό το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας εισέβαλαν το μεσημέρι της Δευτέρας αντιεξουσιαστές, διακόπτοντας συνέδριο για το προσφυγικό το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.
Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη της εκδήλωσης που διοργανώθηκε στην αίθουσα συνεδρίων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας εισέβαλαν αντιεξουσιαστές από τη «Φάμπρικα Υφανέτ» και με φωνές, συνθήματα και πανό, διέκοψαν τις εργασίες του συνεδρίου.
Οι εισβολείς αφού προκάλεσαν ζημιές στους τοίχους της αίθουσας συνεδρίων με σπρέι, αποχώρησαν ρίχνοντας σε όλους τους χώρους του πανεπιστημίου φυλλάδια με συνθήματα «Χαρτιά στους μετανάστες, Αμεση χορήγηση ασύλου στον Mohamed A., Να επιτεθούμε στην αντιμεταναστευτική πολιτική, Πανεπιστήμια και ΜΚΟ εκκενώνουν καταλήψεις Στέγης Μεταναστών».
Προηγουμένως, έριξαν στο δάπεδο της αίθουσας αμπούλες βρώμας και απείλησαν ότι θα επαναλάβουν την «παρέμβασή» τους και σε αυριανή εκδήλωση με θέμα «Η Τέχνη αποτυπώνει τον μετανάστη».
Τελικά, η εκδήλωση συνεχίστηκε σε άλλη αίθουσα, ενώ από την πλευρά του, ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, καθηγητής Αχιλλέας Ζαπράνης, δήλωσε ότι θα καταθέσει μήνυση κατά των εισβολέων και θα διατάξει προκαταρκτική εξέταση για διερεύνηση τυχόν ευθυνών μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Διάστημα: Τζίρος 500 εκατ. ευρώ και 2.500 εργαζόμενοι
- Γκέινορ, Σταλόνε, Kiss και Κρόφορντ: Οι καλλιτέχνες που βραβεύτηκαν σε ένα Kennedy Center που αλλάζει
- Επιστροφή στα παιδικά χρόνια: Επτά χόμπι από τα παλιά που αξίζει να δοκιμάσουμε ξανά
- Η Ευρώπη «εκτοξεύει» 22,1 δισ. ευρώ
- Greek statistics με την ανεργία: Όταν η ΕΛΣΤΑΤ διαψεύδει τον εαυτό της
- Από τον αλ Άσαντ, στον αλ Σάρα – Συρία, ένας χρόνος μετά




