Αφιερωμένο στο τοπίο των Κυκλάδων με την αρμονία και τη λιτότητα των μορφών, την ποιότητα του φωτός και το μπλε της θάλασσας είναι το λεύκωμα «Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος» που παρουσιάζεται αύριο, Τετάρτη στις 18:30 στο Αμφιθέατρο του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Η βραδιά θα είναι αφιερωμένη στην προστασία του κυκλαδίτικου τοπίου με αφορμή το λεύκωμα των εκδόσεων ΑΝΑΒΑΣΗ.

Στην εκδήλωση θα απευθύνει χαιρετισμό ο Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης και θα μιλήσουν οι:

  • Γιώργης Βουγιουκαλάκης, Δρ Γεωλόγος – Ηφαιστειολόγος
  • Ράνια Κλουτσινιώτη, Αρχιτέκτων – Πολεοδόμος
  • Χρίστος Ντούμας, Καθηγητής Αρχαιολογίας
  • Μάγια Τσόκλη, Δημοσιογράφος
  • Κωνσταντίνος Θανασάκης, Δρ Ιστορικός – Οθωμανολόγος
  • Νικήτας Νικητάκος, καθηγητής Τμήματος Ναυτιλίας Πανεπ. Αιγαίου

Τη συζήτηση θα συντονίσει η Χαρά Μπρίντεζη, επικεφαλής της ομάδας εργασίας της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου.

Θα ακολουθήσει προβολή αεροφωτογραφιών από το λεύκωμα «Κυκλάδες, όπως πετάει ο γλάρος» των εκδόσεων ΑΝΑΒΑΣΗ, καθώς και συζήτηση για την προστασία του κυκλαδίτικου τοπίου.

Μέσα από τις σύντομες εισηγήσεις τους οι ομιλητές θα μας εισάγουν στο αντικείμενό τους και θα μας παρουσιάσουν τις προτάσεις τους για ορθολογικό σχεδιασμό, που είναι αναγκαίος για την ισόρροπη και βιώσιμη ανάπτυξη του τόπου μας.

Η είσοδος στην εκδήλωση είναι ελεύθερη, απαραίτητη είναι όμως η επιβεβαίωση της παρουσίας των ενδιαφερομένων στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου 210 9469631 και 632.

Σημειώνεται ότι οι χώροι του Ιδρύματος Ευγενίδου είναι προσβάσιμοι και φιλικοί σε ανθρώπους με κινητική αναπηρία και εμποδιζόμενα άτομα (είσοδος από οδό Πεντέλης 11), ενώ υπάρχει δυνατότητα διερμηνείας στην ελληνική νοηματική γλώσσα ή/και χειλεανάγνωσης κατόπιν έγκαιρης επικοινωνίας με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνο 6936 177143, στο fax: 2109417514 ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση: lib@eef.edu.gr. Οι σκύλοι-οδηγοί τυφλών είναι ευπρόσδεκτοι.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο