Προς κατάργηση της βίζας για τα ταξίδια Ρώσων στην Τουρκία
Η Άγκυρα προτίθεται να συζητήσει με την Μόσχα το θέμα της εισόδου Ρώσων πολιτών στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση που είχε με εκπρόσωπους της ρωσικής κοινότητας στην Αττάλεια, σύμφωνα με το πρακτορείο Ria Novosti.
Η Άγκυρα προτίθεται να συζητήσει με την Μόσχα το θέμα της εισόδου ρώσων πολιτών στην Τουρκία χωρίς διαβατήριο, δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου σε συνάντηση που είχε με εκπρόσωπους της ρωσικής κοινότητας στην Αττάλεια.
Ο Τσαβούσογλου επισήμανε ότι πριν δύο χρόνια, δηλαδή πριν σημειωθεί το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού, στο ζήτημα αυτό είχε επιτευχθεί σημαντική πρόοδος.
«Εφόσον οι διμερείς σχέσεις αποκαταστάθηκαν και πάλι, μπορούμε να φέρουμε εις πέρας τις συζητήσεις στο θέμα αυτό. Οι τουρκικές αρχές ήδη άρχισαν να τοποθετούν στα αεροδρόμια τα κατάλληλα προγράμματα για την ταυτοποίηση των επισκεπτών. Πρόθεση μας είναι να επαναλάβουμε τις συνομιλίες» δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, το οποίο επικαλείται το ρωσικό Ria Novosti.
Πριν μερικά χρόνια οι τουρκικές Αρχές είχαν θεσπίσει για τους ρώσους πολίτες το καθεστώς εισόδου στην χώρα χωρίς βίζα, βάσει του οποίου οι τουρίστες μπορούν να βρίσκονται στην χώρα για διάστημα 60 ημερών.
Ο Τσαβούσογλου επισήμανε, επίσης, πως η εξομάλυνση των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών συνεχίζεται και πως οι σχέσεις μεταξύ των δύο προέδρων είναι φιλικές.
Υπογράμμισε επίσης πως «οι φιλικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών συμβάλλουν στην επίλυση των περιφερειακών προβλημάτων, ιδιαίτερα στην διασφάλιση της εκεχειρίας στη Συρία», επισημαίνοντας ότι οι δύο χώρες συνεργάζονται σε ζητήματα που αφορούν την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στους αμάχους της χωράς».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- «H Λάτσιο είπε… όχι σε πρόταση της Τζένοα για Μανδά, στο κόλπο παραμένει η Γιουβέντους» (pic)
- Εκλογές στο Κόσοβο: Ξεκάθαρο προβάδισμα για το κόμμα του πρωθυπουργού Άλμπιν Κούρτι
- Η στιγμή που ο Ετεοκλής Παύλου μίλησε στην κόρη του για το ατύχημά του – Η συγκινητική απάντησή της
- Βαρδούσια: Η μοιραία πορεία των τεσσάρων ορειβατών – Τα πιθανά σενάρια της τραγωδίας
- Έκανε το στέλεχος της Interpol και είχε… κατ’ επάγγελμα τις απάτες – Απέσπασε 440.000 ευρώ σε 16 χρόνια
- Ο Γκρίλις σε μια ξέφρενη νύχτα μετά την ήττα από την Άρσεναλ

