
Γκάμπριελ: Να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας ΕΕ – Τουρκίας
Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας πρέπει να διατηρηθούν δήλωσε από την Αθήνα ο γερμανός υπουργός εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. «Όσον αφορά στην Τουρκία σίγουρα δεν είμαστε λίγο πριν την ένταξη της Τουρκίας (στην ΕΕ), αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κλείσουμε τους διαύλους επικοινωνίας, ακόμη και αν τα πράγματα παραμένουν δύσκολα» είπε.
Οι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ της ΕΕ και της Τουρκίας πρέπει να διατηρηθούν δήλωσε από την Αθήνα ο γερμανός υπουργός εξωτερικών, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ.
«Όσον αφορά στην Τουρκία σίγουρα δεν είμαστε λίγο πριν την ένταξη της Τουρκίας (στην ΕΕ), αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να κλείσουμε τους διαύλους επικοινωνίας, ακόμη και αν τα πράγματα παραμένουν δύσκολα» είπε ο Γκάμπριελ σε δημοσιογράφους κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψής του στην Αθήνα.
Η Τουρκία έχει κατηγορήσει τους ευρωπαίους ηγέτες ότι χρησιμοποιούν «μεθόδους των ναζί» με το να απαγορεύουν σε τούρκους υπουργούς να μιλούν σε συγκεντρώσεις στην Ευρώπη για λόγους ασφαλείας. Ο γερμανός ΥΠΕΞ σημείωσε ότι θα πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος ώστε να είναι αποτελεσματικότερες οι συζητήσεις με την Τουρκία.
Ο Γκάμπριελ τόνισε ότι η Τουρκία έχει οικονομικός όφελος από τη συμφωνία με την ΕΕ στο προσφυγικό, τονίζοντας ότι σε ένα δυσμενές σενάριο «η Ελλάδα θα επωμιστεί τις επιπτώσεις».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,Reuters
- Προφυλακίστηκε γνωστός τραγουδιστής στη Σύρο για υπόθεση αποπλάνησης ανηλίκου
- Το ΝΑΤΟ μετατρέπει τη Βαλτική σε πεδίο επίδειξης ισχύος: 6.000 στρατιώτες σε άσκηση απέναντι στη Ρωσία
- Παγκόσμιο Κύπελλο 2026: Το τηλεοπτική πρόγραμμα της διοργάνωσης
- Το Ισραήλ ανοίγει πρεσβεία στη Σλοβενία μετά την αλλαγή κυβέρνησης – «Οι φίλοι μας επιστρέφουν στην εξουσία»
- Εξιτήριο στον 50χρονο καβοδέτη που τραυματίστηκε στο λιμάνι της Μυτιλήνης – Επικοινώνησε μαζί του ο Κικίλιας
- Η αξιοκρατία αγνοείται στη διαιτησία της εποχής Λανουά

