Επαναφορά της θανατικής ποινής μετά το δημοψήφισμα βλέπει ο Ερντογάν
Ο Ερντογάν εκτίμησε ότι το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη διεύρυνση των εξουσιών του. Καθώς η υπογραφή του είναι απαραίτητη προκειμένου να επικυρωθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο, πρόσθεσε ότι θα εγκρίνει το κείμενο «χωρίς να διστάσει».
Ο Ταγίπ Ερντογάν εκτίμησε ότι το Κοινοβούλιο θα εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής μετά το δημοψήφισμα της 16ης Απριλίου για τη διεύρυνση των εξουσιών του.
«Οι οικογένειες των μαρτύρων, οι οικογένειες των ηρώων μας δεν πρέπει να ανησυχούν. Πιστεύω, αν θέλει ο Θεός, ότι το Κοινοβούλιο θα κάνει ό,τι πρέπει όσον αφορά τις αξιώσεις σας για τη θανατική ποινή μετά τις 16 Απριλίου» δήλωσε ο Ερντογάν, σε ομιλία που εκφώνησε στο Τσανάκαλε.
Καθώς η υπογραφή του είναι απαραίτητη προκειμένου να επικυρωθεί ένα τέτοιο νομοσχέδιο του Κοινοβουλίου, πρόσθεσε ότι θα εγκρίνει το κείμενο «χωρίς να διστάσει».
Η θανατική ποινή καταργήθηκε το 2004 στο πλαίσιο της υποψηφιότητας της Άγκυρας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση και η επαναφορά της θα σήμαινε το τέλος των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.
«Το τι θα πει ο Χανς ή ο Ζορζ δεν μας ενδιαφέρει» πρόσθεσε σήμερα ο Ερντογάν, χρησιμοποιώντας δύο μικρά ονόματα όπως κάνει γενικά για να περιγράψει την Ευρώπη. «Τι θα πει ο λαός μου; Τι θα πει ο νόμος; Αυτό είναι που μας ενδιαφέρει.»
Μετά το αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου ο Τούρκος πρόεδρος έχει πει κατ’ επανάληψη ότι θα ενέκρινε την επαναφορά της θανατικής ποινής σε περίπτωση που το Κοινοβούλιο εγκρίνει νομοσχέδιο.
Είναι η πρώτη φορά που καλεί το Κοινοβούλιο να εγκρίνει την επαναφορά της θανατικής ποινής μετά το δημοψήφισμα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΚΚΕ για Μητσοτάκη: Αυταπατάται αν νομίζει ότι η συνταγματική αναθεώρηση μπορεί να αποσπάσει τη συναίνεση του λαού
- Ουκρανία: Επιβάλλει κυρώσεις σε ξένους προμηθευτές εξαρτημάτων για ρωσικούς πυραύλους
- Γιαννακόπουλος: «Να κάνεις την καλύτερη προσφορά για Χέιζ-Ντέιβις και να τρως Χ για άλλους λόγους»
- Παπανδρέου: «Ουδέποτε είχα οποιαδήποτε σχέση ή επικοινωνία με τον Επστάιν» – Οργή για δημοσίευμα
- Επεισοδιακή καταδίωξη στον Άγιο Δημήτριο – Συνελήφθη 17χρονος
- Κατασκοπεία στις Ένοπλες Δυνάμεις: Οι επαφές του σμηνάρχου με τον Κινέζο σύνδεσμο, ερευνώνται δύο απόστρατοι