Σε χώρο εργασίας μπορεί να απαγορευθεί η μαντίλα, λέει το Δικαστήριο της ΕΕ
Το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης με έδρα το Λουξεμβούργο έκρινε ότι οι εργοδότες μπορούν να απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους να φορούν εμφανή θρησκευτικά σύμβολα, στην πρώτη του απόφαση για το θέμα της μαντίλας στον χώρο εργασίας.
Το Δικαστήριο της ΕΕ στο Λουξεμβούργο έκρινε ότι οι εργοδότες μπορούν να απαγορεύουν στους υπαλλήλους τους να φορούν εμφανή θρησκευτικά σύμβολα, στην πρώτη του απόφαση για το θέμα της μαντίλας στον χώρο εργασίας.
Το Δικαστήριο αποφάσισε εξετάζοντας τις προσφυγές δύο γυναικών, μίας από τη Γαλλία και μίας από το Βέλγιο, οι οποίες απολύθηκαν διότι αρνήθηκαν να βγάλουν τις μαντίλες τους.
«Ο κανονισμός μία επιχείρησης που απαγορεύει στους εργαζόμενους να φορούν εμφανή πολιτικά, φιλοσοφικά και θρησκευτικά σύμβολα δεν συνιστά ευθεία διακριτική μεταχείριση» αναφέρεται στην απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
«Ωστόσο, απουσία τέτοιου κανόνα, η βούληση ενός εργοδότη να λάβει υπ΄όψιν τις επιθυμίες ενός πελάτη σύμφωνα με τις οποίες αυτός δεν θέλει πλέον να του παρέχονται υπηρεσίες από εργαζόμενη που φορά ισλαμική μαντίλα δεν μπορεί να θεωρηθεί επαγγελματική προϋπόθεση δυνάμενη να αποκλείσει την ύπαρξη δυσμενούς διάκρισης», αναφέρεται στην απόφαση.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Έφυγε από τη Σαουδική Αραβία ο Κριστιάνο Ρονάλντο με το ιδιωτικό του τζετ
- Νέο σχολικό κτίριο για τον Δήμο Ιλίου
- Ανδρουλάκης: Ζήτημα αποτελεσματικότητας η ενίσχυση των κοινοτικών συμβουλίων
- Claude: Εκθρονίζει το ChatGPT μετά την κόντρα με το Πεντάγωνο – Αιμορραγία της OpenAI, αποθέωση της Anthropic
- ΚΑΕ Άρης Betsson: «Η Κ18 παραμένει σε ασφαλή κατάσταση στο Άμπου Ντάμπι» (pic)
- Τραμπ: Μπαράζ αντιφατικών δηλώσεων για τον πόλεμο στο Ιράν – Δεν διαφαίνεται στρατηγική εξόδου από τις ΗΠΑ

