
Eντυπωσιακές εικόνες από την άσκηση έρευνας και διάσωσης Ελλάδας-Κύπρου
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση έρευνας και διάσωσης Ελλάδας-Κύπρου που διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου. Στην «CYPGRE - 01/17» συμμετείχαν η πυραυλάκατος ΔΑΝΙΟΛΟΣ και ένα ελικόπτερο της διοίκησης Αεροπορίας, της 460ής μοίρας έρευνας διάσωσης της Eθνικής Φρουράς.
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η διμερής άσκηση έρευνας και διάσωσης Ελλάδας-Κύπρου που διεξήχθη στη θαλάσσια περιοχή νοτιοδυτικά της Κύπρου.
Στην «CYPGRE – 01/17» συμμετείχαν η πυραυλάκατος ΔΑΝΙΟΛΟΣ και ένα ελικόπτερο της διοίκησης Αεροπορίας, της 460ής μοίρας έρευνας διάσωσης της εθνικής Φρουράς.



Σκοπός της άσκησης ήταν η εκπαίδευση των συμμετεχουσών δυνάμεων στην αεροδιακομιδή τραυματιών στη διάρκεια ναυτικού ατυχήματος στην ανοικτή θάλασσα.
Το συντονισμό και τον επιχειρησιακό έλεγχο των αεροναυτικών μέσων που έλαβαν μέρος στην άσκηση είχε το κέντρο συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) Λάρνακας, σε συνεργασία με το ΓΕΝ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η Τουρκία αρνήθηκε τη συμμετοχή της Κυπριακής Δημοκρατίας σε διάσκεψη του ΟΗΕ
- «Καλή πίστη» από Ιράν και ΗΠΑ ζητά ο Γκουτέρες ώστε να κινηθούν προς μια «διαρκή και συνολική συμφωνία»
- Artemis II: Συγχαρητήρια Τραμπ στους αστροναύτες και υπόσχεση για τον πλανήτη Αρη
- Δυτική Οχθη: Ανησυχούν οι Παλαιστίνιοι για την έγκριση ανοικοδόμησης άλλων 34 οικισμών από το Ισραήλ
- Λίβανος: «Ερευνα σε βάθος» απαιτεί η Ινδονησία για τον θάνατο 3 κυανοκράνων της
- Μέση Ανατολή: Ουκρανικές δυνάμεις κατέρριψαν ιρανικά drones σε «αρκετές» χώρες, δηλώνει ο Ζελένσκι