
Αντιδρά η ΚΕΔΕ στη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης για τους πολιτικούς
Να πάρει πίσω, τουλάχιστον για τους αιρετούς του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης, τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κάλεσε την κυβέρνηση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη. Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης, καταλόγισε στην κυβέρνηση πρόθεση να εκθέσει την αυτοδιοίκηση.
Να πάρει πίσω, τουλάχιστον για τους αιρετούς του πρώτου βαθμού της αυτοδιοίκησης, τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης κάλεσε την κυβέρνηση το Διοικητικό Συμβούλιο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), που συνεδρίασε σήμερα, Τετάρτη.
Εισηγούμενος το θέμα ο πρόεδρός της, Γιώργος Πατούλης, καταλόγισε στην κυβέρνηση πρόθεση να εκθέσει την αυτοδιοίκηση.
Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ επανέφερε την πρόταση του κορυφαίου θεσμικού οργάνου της αυτοδιοίκησης για μείωση των μισθών του πολιτικού προσωπικού, όσο διαρκεί η οικονομική κρίση, στο ύψος της αμοιβής που λαμβάνει ο δήμαρχος Αθηναίων.
«Σήμερα ένας υπουργός ή ένας βουλευτής» λαμβάνει διπλάσιο μισθό, είπε, από εκείνο του δημάρχου της πρωτεύουσας της χώρας.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- ΑΑΔΕ: Σε φοροελεγκτικό κλοιό η αγορά ακινήτων – Τι ψάχνουν οι ελεγκτές
- Ψαλίδι έως 22% στις συντάξεις αλλά και στα αναδρομικά
- Μιανμάρ: Ανακαλύφθηκε ρουμπίνι 11.000 καρατιών – «Εξαιρετικά μεγάλο, σπάνιο και δύσκολο να βρεθεί» (εικόνα)
- Δανία: Ναυαγούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης – Πλήγμα για τη Φρεντέρικσεν
- Γερμανία: Χιλιάδες μαθητές διαδηλώνουν κατά της υποχρεωτικής στρατιωτικής θητείας
- Ανοδος 6,9% στις πωλήσεις των σούπερ μάρκετ το πρώτο τρίμηνο του 2026
