
Σταθάκης για ΔΕΣΦΑ: Δεν είναι ατόπημα η προαγωγή πριν τη συνταξιοδότηση
Δεν αποτελεί ατόπημα η περίπτωση προαγωγής πριν τη συνταξιοδότηση είπε ο υπουργός Γ.Σταθάκης σε Επιτροπή της Βουλής, σχολιάζοντας τις καταγγελίες του Θ.Σκρέκα της ΝΔ για τον πρόεδρο του ΔΕΣΦΑ. Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς στη Βουλή, είπε ο υπουργός, επέμεινε ωστόσο ότι «δεν υπάρχει θέμα». Διαχώρισε δε πλήρως την περίπτωση του ΔΕΣΦΑ από όσα είχαν συμβεί με τις αυξήσεις αμοιβών στελεχών στον ΑΔΜΗΕ, υπόθεση για την οποία, όπως υπογράμμισε, η κυβέρνηση έδωσε αμέσως το στίγμα της.
Δεν αποτελεί ατόπημα η περίπτωση προαγωγής πριν από τη συνταξιοδότηση στον ΔΕΣΦΑ, σύμφωνα με όσα απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Γιώργος Σταθάκης στη Βουλή.
Ο κ. Σταθάκης διαχώρισε πλήρως την περίπτωση του ΔΕΣΦΑ από όσα είχαν συμβεί με τις αυξήσεις αμοιβών στελεχών στον ΑΔΜΗΕ, υπόθεση για την οποία, όπως έσπευσε να υπογραμμίσει, η κυβέρνηση έδωσε αμέσως το στίγμα της.
Στο θέμα του ΔΕΣΦΑ αναφέρθηκαν στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής αρκετοί βουλευτές της αντιπολίτευσης αξιοποιώντας την παρουσία του υπουργού κατά τη διαδικασία συζήτησης για τη ΔΕΗ.
«Το θέμα για ΔΕΣΦΑ θα συζητηθεί λεπτομερώς στη Βουλή. Έχω διαχωρίσει όμως πλήρως το θέμα όπως τέθηκε με την υπόθεση του ΑΔΜΗΕ όπου η κυβέρνηση έδωσε το στίγμα της», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τόνισε ότι η κυβέρνηση έχει την αδιαπραγμάτευτη θέση πως στους Οργανισμούς που εποπτεύονται από το υπουργείο οι διοικήσεις θα αμείβονται με την αμοιβή του Γενικού Γραμματέα του υπουργείου και δεν θα ισχύσει η απελευθέρωση του πλαφόν.
«Η κυβέρνηση είναι αδιαπραγμάτευτη σε οποιοδήποτε θέμα προκύπτει σε Οργανισμούς που είναι υπό την εποπτεία του υπουργείου, και προφανώς η απάντηση που δώσαμε στον ΑΔΜΗΕ ήταν η ενδεδειγμένη. Στον ΑΔΜΗΕ άλλαξε η διοίκηση και σύμφωνα με το καταστατικό τής εταιρείας επιστρέφουν οι υπάλληλοι στις θέσεις τους ή σε ειδικές θέσεις, και δεν αμείβονται με ειδικό μισθολόγιο», είπε ο κ. Σταθάκης και πρόσθεσε:
«Υπενθυμίζω ότι σε όλους τους Οργανισμούς αυτού του τύπου οι διοικήσεις αμείβονται κατά κανόνα με την αμοιβή που έχει ο Γενικός Γραμματέας του υπουργείου. Αυτή είναι η οροφή που μπορούν να φτάσουν. Συνεπώς αυτός είναι ο κανόνας. Η ψήφιση του νόμου, στο πλαίσιο της συμφωνίας, που απελευθερώνει αυτές τις αμοιβές ισχύει, αλλά η κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές ότι είναι ριζικά αντίθετη στην αλλαγή του πλαφόν που εφαρμόζεται στις διοικήσεις των Οργανισμών αυτών. Συνεπώς το στίγμα της κυβέρνησης είναι σαφές», είπε ο κ. Σταθάκης για την υπόθεση του ΑΔΜΗΕ.
Αναφερόμενος, ωστόσο, στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ είπε ότι «η προαγωγή πριν τη συνταξιοδότηση, στην περίπτωση του ΔΕΣΦΑ, δεν έχει καμία σχέση με το ζήτημα που είχε ανακύψει στον ΑΔΜΗΕ» και υπογράμμισε ότι τα στοιχεία που καταγγέλλει η ΝΔ και έχουν περιληφθεί σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Θ.Σκρέκα δεν ισχύουν κατά τα 2/3 και θα απαντηθούν όλα, ένα προς ένα, όταν η ερώτησή του συζητηθεί στην Ολομέλεια.
«Είναι σαφής η θέση μου. Για το εάν υπάρχει ζήτημα για προαγωγή προ της συνταξιοδότησης και αν αυτή είναι θεμιτή», είπε ο κ. Σταθάκης και επέμεινε ότι δεν υπάρχει θέμα επικαλούμενος την πρακτική που ισχύει στο Δημόσιο, όπου ο τμηματάρχης γίνεται διευθυντής ή ανεβαίνει βαθμό ο στρατιωτικός.
«Εάν η προαγωγή πριν τη συνταξιοδότηση είναι το ατόπημα, δεν είναι ατόπημα. Βρήκατε λάθος πεδίο για να ανακαλύψετε σκάνδαλο», είπε ο κ. Σταθάκης απευθυνόμενος στη ΝΔ.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Μιμή Ντενίση: Ολοκληρώθηκαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ «Η γυναίκα πίσω από τον Έλγιν»
- Ιράν: Σε ένα πόλεμο χωρίς νικητές, είναι ο Νετανιάχου ο μεγαλύτερος χαμένος;
- Τα χρέη της Φενέρμπαχτσε – Η «τρύπα» ξεπερνάει τα 588 εκατομμύρια
- ΚΚΕ: Οι δηλώσεις Μητσοτάκη για τον Λίβανο είναι ακόμη ένα μνημείο κυνισμού
- Social Media: Πώς θα εφαρμοστεί η απαγόρευση χρήσης σε παιδιά – Υψηλά τα πρόστιμα για τις πλατφόρμες
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της χώρας, να μην στέκεται ως πιστός σύμμαχος του Νετανιάχου
