Πρόταση για κοινωνική θητεία σε όσους προκαλούν σοβαρά τροχαία
Κοινωνική θητεία για όσους προκαλούν τροχαία με θανάσιμες ή βαριές σωματικές βλάβες και πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα για τους παραβάτες του ΚΟΚ προτείνει ο υφυπουργός Μεταφορών Ν.Μαυραγάνης.
Κοινωνική θητεία για όσους προκαλούν τροχαία με θανάσιμες ή βαριές σωματικές βλάβες και πρόστιμα ανάλογα με το εισόδημα για τους παραβάτες του ΚΟΚ προτείνει ο υφυπουργός Μεταφορών Ν.Μαυραγάνης.
Μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε ότι πριν από περίπου ένα μήνα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής είχε προτείνει να περιληφθεί διάταξη στον Ποινικό κώδικα θέσπισης «κοινωνικής θητείας» για τους υπαίτιους σωματικών βλαβών σε τροχαία ατυχήματα.
«Μετά την εργασία τους να προσφέρουν στην απάλειψη του πόνου προσφέροντας κοινωνική εργασία» σημείωσε χαρακτηριστικά.
Για τα πρόστιμα είπε: «Ένα πρόστιμο 30 ή 50 ευρώ δεν έχει την ίδια επίπτωση σε ένα εισόδημα 10.000 ευρώ όπως σε ένα εισόδημα 50.000 ή 100.000 ευρώ».
Ο κ. Μαυραγάνης πρόσθεσε ότι το πλαίσιο της πρότασής του θα το παρουσιάσει και θα το συζητήσει στις 28 Μαρτίου σε ειδική επιτροπή του ΟΗΕ, που συνέρχεται στη Μάλτα.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Διακοπές στην… έρημο για τον Γιαμάλ (vid)
- Η τεχνολογία βάζει φρένο στις προσλήψεις – Στάση αναμονής από τις εταιρείες, υπό πίεση οι εργαζόμενοι
- Κολλαγόνο, παντζάρια και… σεξ: Τι μας δίδαξε η επιστήμη για την υγεία και την ευεξία το 2025
- «Κανείς δεν είναι ασφαλής όταν με ερωτεύεται» – Οι τέσσερις γάμοι και τα διάσημα love story της Μπριζίτ Μπαρντό
- LIVE: Μίλαν – Ελλάς Βερόνα
- Ιωάννινα: Στο νοσοκομείο δύο 15χρονες έπειτα από κατανάλωση αλκοόλ – Δύο συλλήψεις
