ΝΔ: Στις κρίσιμες ώρες ας μιλάει μόνο ο υπουργός Εξωτερικών
Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το πινγκ πονγκ δηλώσεων μεταξύ Αγκυρας - Αθήνας. Ο Γ. Κουμουτσάκος ζήτησε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ενημέρωση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ για τις προκλήσεις της Τουρκίας. Στηλίτευσε, δε, «προσωπικές βεντέτες» και συμβούλευσε την κυβέρνηση σε τέτοιες κρίσιμες ώρες να μιλάει μόνο ο υπουργός Εξωτερικών.
Την έντονη αντίδραση της ΝΔ προκάλεσε το πινγκ πονγκ δηλώσεων μεταξύ Αγκυρας – Αθήνας. Ο Γ. Κουμουτσάκος ζήτησε σύγκληση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής, ενημέρωση της ΕΕ, του ΝΑΤΟ και του ΟΗΕ για τις προκλήσεις της Τουρκίας. Στηλίτευσε, δε, «προσωπικές βεντέτες» και συμβούλευσε την κυβέρνηση σε τέτοιες κρίσιμες ώρες να μιλάει μόνο ο υπουργός Εξωτερικών.
«Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα» τόνισε η ΝΔ.
Συγκεκριμένα, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η Νέα Δημοκρατία είχε, εγκαίρως και από βήματος Βουλής, προειδοποιήσει για την πολιτική επιλογή της Άγκυρας να διατηρήσει και να κλιμακώσει την πολιτική αμφισβήτησης και την ένταση στο Αιγαίο.
»Η απαράδεκτη, προκλητική και επικίνδυνη τουρκική παραβατική συμπεριφορά δεν αντιμετωπίζεται με ρηχούς επικοινωνιακούς εντυπωσιασμούς και προσωπικές «βεντέτες».
»Αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα, νηφαλιότητα, αποφασιστικότητα και σχέδιο. Με συντονισμένη διπλωματική δράση και επιχειρησιακή επάρκεια. Απαιτείται άμεση εκστρατεία ενημέρωσης και διπλωματικής δράσης στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, στον Ο.Η.Ε., που πρέπει να ενημερωθούν για την επικίνδυνη, πλέον, τουρκική συμπεριφορά.
»Στο εσωτερικό, όπως έχουμε ήδη ζητήσει με επιστολή προς τον κ. Κοτζιά, χρειάζεται επείγουσα σύγκληση και επίσημη, πλήρης ενημέρωση του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής.
» Τέλος, μια συμβουλή προς την Κυβέρνηση. Σε τέτοιες κρίσιμες ώρες, ας μιλάει μόνον το ΥΠΕΞ. Καθήκον του ΥΠΕΘΑ είναι η επιχειρησιακή ετοιμότητα και όχι η θορυβώδης επικαιρότητα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Τι συμβαίνει με τα ταξί (και γιατί μας αφορά)
- Υποκλοπές: Το «ψέμα» της Intellexa στην Αρχή Προστασίας Δεδομένων, το ξερίζωμα μετά τις αποκαλύψεις και τα 395 μολυσμένα SMS
- «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» στο Ολύμπια Μουσικό Θέατρο
- Αγρότες: Διάλογος κατ’ όνομα, εξαγγελίες κατ’ ουσίαν – Χωρίς περιθώρια αλλαγών στα μέτρα
- Ένας χρόνος Τραμπ 2.0, ένας χρόνος χάος – Το MAGA δόγμα «Πρώτα η Αμερική» ως μπούμερανγκ για τις ΗΠΑ;
- Εμμονή Τραμπ με την Γροιλανδία: «Θα την αποκτήσουμε, οι Δανοί δεν μπορούν να την προστατεύσουν»



