Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o

Κορυφώνεται το πατρινό καρναβάλι με παρέλαση και Boney M

Με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που ξεκίνησε στις 14:00, υπό βροχή, κορυφώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού που θα ολοκληρωθούν με την καύση του βασιλιά καρνάβαλου, ο οποίος φέτος συμβολίζει την οικονομική κρίση. Θα ακολουθήσει συναυλία από τους Boney M.

Με τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση που ξεκίνησε στις 14:00, υπό βροχή, κορυφώνονται την Κυριακή οι εκδηλώσεις του πατρινού καρναβαλιού.

Η μεγάλη συμμετοχή, η σάτιρα, η ανατροπή, η ευρηματικότητα και η διασκέδαση, είναι τα κύρια χαρακτηριστικά της παρέλασης, που διασχίσει το κέντρο της Πάτρας και θα την παρακολουθούν οι χιλιάδες επισκέπτες, που βρίσκονται στην πόλη για να πάρουν μέρος και αυτοί στην μεγάλη γιορτή.

Ο βασιλιάς καρνάβαλος φέτος συμβολίζει την κρίση και τον καπιταλισμό, ενώ πίσω του ακολουθούν το άρμα με τη βασίλισσα του πατρινού Καρναβαλιού, την Άντρια Παναγιωτοπούλου, και τα άρματα «Ο Πόλεμος των Ναρκωτικών», «Άρμα του Ποσειδώνα», «Πειρατικό Καράβι», «Ξαφνικά ένας Παπαγάλος» και το Μουσικό Άρμα.

Επίσης, θα παρελάσουν τα άρματα του καρναβαλιού των μικρών «Προπομπός Κιθαρίστας», «Το Τραινάκι», «Ο Γάτος με ξίφος», «Γίγαντας και Κοκκινοσκουφίτσα», το άρμα του κέντρου ενημέρωσης δοτών μυελού των οστών και της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας «Χάρισε ζωή».

Τα άρματα κατασκευάζονται κάθε χρόνο στο καρναβαλικό εργαστήρι του Δήμου Πατρέων και συνδυάζουν τη μεγαλοπρέπεια, την καλλιτεχνική ποιότητα και τη σάτιρα, στέλνοντας ταυτόχρονα τα δικά τους μηνύματα.

Θα παρελάσουν περισσότεροι από 30.000 καρναβαλιστές, μέλη των 126 πληρωμάτων του «Κρυμμένου Θησαυρού», που κάθε χρόνο βάζουν τη δική τους σφραγίδα στην μεγάλη γιορτή. Επίσης αρκετά από τα αρκετά πληρώματα θα έχουν τα δικά τους καρναβαλικά άρματα, που φέτος θα φθάνουν τα 29.

Με τις πολύχρωμες και πρωτότυπες στολές που είναι εμπνευσμένες κυρίως από θέματα της πολιτικής και της καθημερινότητας, αλλά και οτιδήποτε άλλο μπορεί να τους κεντρίσει το ενδιαφέρον, αναμένεται να δώσουν ένα ξεχωριστό χρώμα στην παρέλαση.

Η παρέλαση θα ολοκληρωθεί με τα άρματα του σοκολατοπόλεμου, των συλλόγων «Σοκολατορίχτες», «Σοκολατομαχίες», «Σοκολατοδρομίες», «Σοκολατομανίες» και «Σοκολατοπαίχτες», οι οποίοι θα συνεχίσουν το παραδοσιακό έθιμο, ρίχνοντας προς τους θεατές ποσότητες σοκολάτας.

Τμήμα της καρναβαλικής παρέλασης μεταδόθηκε ζωντανά από την ΕΡΤ2 και συγκεκριμένα από τις 14:00 έως και τις 16:30, με παρουσιαστές τη δημοσιογράφο Νατάσα Τραγουστή και τον ηθοποιό Γιώργο Λογαρά.

Στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί στον μόλο της Αγίου Νικολάου η τελετή λήξης του πατρινού καρναβαλιού.

Η τελετή θα ξεκινήσει με ένα 20λεπτο μουσικό πρόγραμμα σε ρυθμούς λάτιν, σάμπας, τζαζ και ντίσκο από την 35μελή ορχήστρα πνευστών «Πατρεύς».

Οι παρουσιαστές της τελετής, η Νατάσα Τραγουστή και ο Γιώργος Λογαράς, αφού πρώτα υποδεχθούν τους χιλιάδες καρναβαλιστές και τους θεατές, στη συνέχεια θα καλέσουν τον δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη να κηρύξει τη λήξη του πατρινού Καρναβαλιού 2017. Αμέσως μετά, ο καρνάβαλος θα παραδοθεί στις φλόγες, ενώ ο ουρανός της πόλης αναμένεται να φωτιστεί από χιλιάδες πυροτεχνήματα.

Θα ακολουθήσει συναυλία από τους Boney M, ενώ η Μέιζι Γουίλιαμς θα δώσει το έναυσμα για το τελευταίο μεγάλο πάρτι του πατρινού καρναβαλιού του 2017.

Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024