Σε 20μηνη φυλάκιση καταδικάστηκε ο πρώην κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ
Ο πρώην κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Ντόναλντ Τσανγκ καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 20 μηνών για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο Χονγκ Κονγκ.
Ο πρώην κυβερνήτης του Χονγκ Κονγκ, Ντόναλντ Τσανγκ καταδικάστηκε σήμερα σε φυλάκιση 20 μηνών για παράβαση καθήκοντος και κατάχρηση εξουσίας. Πρόκειται για την πρώτη καταδίκη υψηλόβαθμου αξιωματούχου στο Χονγκ Κονγκ.
Η επιβολή της ποινής τερματίζει τη θεαματική πορεία ανόδου που είχε ο Τσανγκ στη διοίκηση του Χονγκ Κονγκ, πριν και μετά το 1997, οπότε τέθηκε υπό τη διοίκηση της Κίνας. Η εξέλιξη αυτή, θεωρείται επίσης, ως ένα ισχυρό μήνυμα ότι στο Χονγκ Κονγκ, οι νόμοι εφαρμόζονται για όλους, χωρίς διακρίσεις.
Ο Τσανγκ, μεταφέρθηκε στο δικαστήριο με χειροπέδες από το νοσοκομείο, όπου μεταφέρθηκε το βράδυ της Δευτέρας, μετά από αναπνευστικά προβλήματα και πόνους στο στήθος.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters
- H Δύση φοβάται πως η Ρωσία τοποθέτησε Ορέσνικ στη Λευκορωσία
- Συμβούλιο Ασφαλείας: Έκτακτη συνεδρίαση τη Δευτέρα για την αναγνώριση της Σομαλιλάνδης από το Ισραήλ
- Γουινέα: Ομάδα ενόπλων «εξουδετερώθηκε» στην πρωτεύουσα Κονακρί, λίγες ώρες προτού ανοίξουν οι κάλπες
- Χιόνι και πάγος δημιουργούν προβλήματα στις συγκοινωνίες των ΗΠΑ – Στα λευκά η Νέα Υόρκη
- Μιανμάρ: Οι εκλογές διεξάγονται σε ένα κλίμα βίας και καταστολής λέει ο ΟΗΕ
- Μεγάλη Βρετανία: Συμφώνησε με Αγκόλα και Ναμίμπια για επιστροφές «παράτυπων μεταναστών»