
Πέθανε ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν
Πέθανε στη Νέα Υόρκη ο Βιτάλι Τσούρκιν, ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του, αν και δεν προέβη σε λεπτομέρειες για την αιτία του θανάτου του Τσέρκιν.
Πέθανε στη Νέα Υόρκη ο Βιτάλι Τσέρκιν, ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ. Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στους συγγενείς του, αν και δεν προέβη σε λεπτομέρειες για την αιτία του θανάτου του Τσέρκιν.
Ο ρώσος πρεσβευτής τσον ΟΗΕ πέθανε μία ημέρα πριν συμπληρώσει τα 65α γενέθλιά του.
Ο διπλωμάτης ήταν πρεσβευτής της Ρωσίας στον ΟΗΕ από το 2006.
Το πρακτορείο Tass, επικαλούμενο εκπρόσωπο του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ανέφερε ότι τα Ηνωμένα Έθνη εξέφρασαν «σοκ» για τον ξαφνικό θάνατο του Τσούρκιν.
Αμερικανός αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί γιατί δεν είχε την άδεια να μιλήσει δημοσίως για την υπόθεση, είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι ο Τσούρκιν πιθανότατα υπέστη καρδιακή προσβολή. Μια δεύτερη πηγή, στέλεχος των ομοσπονδιακών υπηρεσιών επιβολής του νόμου που επίσης μίλησε ανώνυμα, είπε ότι δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι ύποπτο στον θάνατο του διπλωμάτη.
Η εφημερίδα New York Post, επικαλούμενη μη κατονομαζόμενες πηγές έγραψε ότι ο Τσούρκιν μεταφέρθηκε από την πρεσβεία της Ρωσίας σε ένα νοσοκομείο του Μανχάταν αφού αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην καρδιά.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Νίκο Σλότερμπεκ: Τον ήθελαν Ρεάλ και Μπάγερν, ανανέωσε με τη Ντόρτμουντ
- Δουδωνής: Η κτηνοτροφία της Λέσβου καταστρέφεται και η κυβέρνηση δίνει σόου τύπου Γεωργιάδη – Μέτρα τώρα
- Dolce & Gabbana: Ο Στέφανο Γκαμπάνα παραιτήθηκε από τη θέση του προέδρου
- Το Μάλι δεν αναγνωρίζει πλέον τη SADR
- Οι αυστηρότεροι έλεγχοι της ΕΕ δεν θα περιορίσουν τις μεταναστευτικές ροές από την Αφρική, σύμφωνα με έρευνα
- Σοβαρό τροχαίο με παράσυρση πεζής – Στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση 65χρονη