Κλειστά την Δευτέρα λόγω απεργίας μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι
Προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), με αποτέλεσμα όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι να παραμείνουν κλειστά με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας.
Προειδοποιητική 24ωρη πανελλαδική απεργία για τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου κήρυξε η Πανελλήνια Ένωση Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων (ΠΕΦΥΑ), με αποτέλεσμα όλα τα Μουσεία και οι Αρχαιολογικοί Χώροι να παραμείνουν κλειστά με το αναγκαίο προσωπικό ασφαλείας.
Όπως ενημερώνει η Ένωση, οι αρχαιοφύλακες διεκδικούν «τη διατήρηση της καταβολής των Κυριακών και Αργιών και των επιπλέον ημερών εργασίας από το ΤΑΠΑ, όπως ισχύει μέχρι τώρα», την «άμεση απόσυρση του Σχεδίου Νόμου περί Οργανισμού του ΤΑΠΑ», καθώς και την «άμεση πρόσληψη 200 μονίμων Αρχαιοφυλάκων μέσω ΑΣΕΠ που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός στα πλαίσια την Νησιωτικής Πολιτικής της Κυβέρνησης στις 13/12/2016».
Επίσης, ζητούν «η θετική εξέλιξη με την σύσταση των αυτοτελών Γραφείων Φύλαξης που επιχειρείτε μέσω του Οργανισμού του ΥΠΠΟΑ, να βελτιωθεί και να επεκταθεί ώστε η λειτουργική της δομή να γίνει πιο αποτελεσματική (όπως η θεσμοθέτηση Γραφείου Αρχιφυλάκων ανά Αρχ/κο Χώρο και Μουσείο)». Οι αρχαιοφύλακες πάντως, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της ΠΕΦΥΑ, ελπίζουν στην ανταπόκριση και άμεση επίλυση των προβλημάτων τους «που δεν δημιουργούν κανένα οικονομικό κόστος, ώστε η έναρξη της Τουριστικής σεζόν, καθώς και των Εορτών του Πάσχα να βρει τα Μουσεία και τους Αρχαιλογικούς Χώρους χωρίς προβλήματα».
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Άτυπη οικονομία: Εργαζόμενοι χωρίς δικαιώματα και προστασία – Πρωτιά της Ελλάδας
- Γιατί η Σοσάνα Ζούμποφ θεωρεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη απειλεί τη δημοκρατία;
- Ασπρόπυργος: Πέθανε ένας από τους τρεις πολυεγκαυματίες από τη φωτιά
- ΠΑΣΟΚ κατά Μητσοτάκη: «Η εξωτερική πολιτική δεν μπορεί να λειτουργεί με αυτόματο πιλότο»
- Η FIFA πήρε θέση για το γκολ της Αγγλίας και την spider-cam: «Ο αισθητήρας δεν κατέγραψε κάποια επαφή»
- Μητσοτάκης: Αυτοέπαινοι για τις συλλήψεις για Marfin – Πανηγυρισμοί για τη μείωση 10 λεπτών στη βενζίνη
- Βάγια Νέστορα: Στο μικροσκόπιο των Αρχών το κινητό που πέταξε ο 29χρονος κατηγορούμενος
- Εύβοια: Επτά σεισμικές δονήσεις μέσα σε 25 λεπτά
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 12.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/benjamin-davies-__U6tHlaapI-unsplash-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442