To Εθνικό Θέατρο στις φυλακές Κορυδαλλού
Το Εθνικό Θέατρο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής)στο πλαίσιο της νέας, πρωτοπόρας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, συνεργασίας τους, συμφώνησαν τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού.
Το Εθνικό Θέατρο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής)στο πλαίσιο της νέας, πρωτοπόρας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, συνεργασίας τους, συμφώνησαν τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού. Μέσω της συνεργασίας αυτής το μεν Εθνικό Θέατρο, υλοποιώντας την κοινωνική του πολιτική, αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση στη θεατρική τέχνη ομάδων που δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή, το δε Υπουργείο Δικαιοσύνης αποβλέπει στη συνέχιση της πολιτικής του για το «άνοιγμα της φυλακής» προς την κοινωνία και τη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων.
Στη θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία αυτή μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού συμμετέχουν 20 κρατούμενοι και η ηθοποιός Ασημίνα Αναστασοπούλου, ενώ εμψυχωτής της δράσης είναι ο σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου, Στρατής Πανούριος. Η εν λόγω ομάδα προετοιμάζει μια διασκευή της «Τρικυμίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με σκοπό στα τέλη του Ιουνίου 2017 να δοθεί σειρά παραστάσεων μέσα στους χώρους του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Επίσης το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στις φυλακές Κορυδαλλού τις τέσσερις θεατρικές παραστάσεις της δράσης «Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο» οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το μουσείο Μπενάκη.
entertainment.in.gr
- Νέα Υόρκη: Οκτώ τραυματίες από πυροβολισμούς στο Μπρούκλιν – Τέσσερα παιδιά ανάμεσά τους
- Blind boxes: Είναι τα «κουτιά-έκπληξη» αθώα παιχνίδια ή μήπως είναι τζόγος για παιδιά
- Πέγκυ Ζήνα: Τι κράτησε από τις συνεργασίες της με Σφακιανάκη, Μητροπάνο και Μαρινέλλα
- Σεισμός «ταρακούνησε» την Κάρπαθο
- Ολυμπιακός: Η Βαλένθια αποχαιρέτησε τον Μοντέρο – Τι απομένει για να πιάσει Λιμάνι
- Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 74χρονης που χάθηκε στη Βιάννο
- Θεσσαλονίκη: Οδηγός προσέκρουσε με το αυτοκίνητό του σε οχήματα και παρέσυρε πεζούς- Συνελήφθη 22χρονος
- Στο κλαμπ Danceteria της Νέας Υόρκης των 80s η Sade ήταν μπαργούμαν και οι Beastie Boys σκούπιζαν
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442