To Εθνικό Θέατρο στις φυλακές Κορυδαλλού
Το Εθνικό Θέατρο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής)στο πλαίσιο της νέας, πρωτοπόρας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, συνεργασίας τους, συμφώνησαν τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού.
Το Εθνικό Θέατρο και το Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Γενική Γραμματεία Αντεγκληματικής Πολιτικής)στο πλαίσιο της νέας, πρωτοπόρας για τα ευρωπαϊκά δεδομένα, συνεργασίας τους, συμφώνησαν τη δημιουργία ενός θεατρικού εργαστηρίου μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού. Μέσω της συνεργασίας αυτής το μεν Εθνικό Θέατρο, υλοποιώντας την κοινωνική του πολιτική, αποσκοπεί στο να διευκολύνει την πρόσβαση στη θεατρική τέχνη ομάδων που δεν έχουν τη δυνατότητα αυτή, το δε Υπουργείο Δικαιοσύνης αποβλέπει στη συνέχιση της πολιτικής του για το «άνοιγμα της φυλακής» προς την κοινωνία και τη δημιουργική απασχόληση των κρατουμένων.
Στη θεατρική ομάδα που δημιουργήθηκε από τη συνεργασία αυτή μέσα στη Φυλακή Κορυδαλλού συμμετέχουν 20 κρατούμενοι και η ηθοποιός Ασημίνα Αναστασοπούλου, ενώ εμψυχωτής της δράσης είναι ο σκηνοθέτης του Εθνικού Θεάτρου, Στρατής Πανούριος. Η εν λόγω ομάδα προετοιμάζει μια διασκευή της «Τρικυμίας» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, με σκοπό στα τέλη του Ιουνίου 2017 να δοθεί σειρά παραστάσεων μέσα στους χώρους του σωφρονιστικού ιδρύματος.
Επίσης το Εθνικό Θέατρο θα παρουσιάσει στις φυλακές Κορυδαλλού τις τέσσερις θεατρικές παραστάσεις της δράσης «Από τη σιωπή της προθήκης στο θεατρικό λόγο» οι οποίες πραγματοποιούνται σε συνεργασία με το μουσείο Μπενάκη.
entertainment.in.gr
- Φορολογικές δηλώσεις: Υποβλήθηκε αριθμός ρεκόρ 10 ημέρες πριν την εκπνοή της προθεσμίας
- Στο Καλλιμάρμαρο η γιορτή του επί κοντώ: Fly Athens 2026 με Καραλή, Στεφανίδη και θρύλο Λαβιλενί
- Μαρίζα Κωχ: Ξανά στη σκηνή μετά το σοβαρό ατύχημα της – Θα φορέσει το φόρεμα της Eurovision του 1976
- Επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη: Συνεχίζονται οι έρευνες για τους δράστες- «Σημαντικό να βρούμε από πού ξεκίνησαν και πού πήγαν»
- Οι πληρωμές από e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ από 6 μέχρι 10 Iουλίου
- Το μισθολογικό χάσμα «κοστίζει» από τον πρώτο μισθό μέχρι την σύνταξη – 16% χαμηλότερες αποδοχές για τις γυναίκες
- Ο Snoopy της «Ελπίδας»: Το κουτάβι που πετάχτηκε στον Σχοινιά ονειρεύεται το παντοτινό του σπίτι
- Ο Γιώργος Αρβανίτης ξανά πίσω από την κάμερα: «Μέχρις ότου τα μάτια μου αντέχουνε και τα πόδια μου βαστάνε»
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Κυριακή 05.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/trevor-mckinnon-wL3-nvcELpc-unsplash-1-315x220.jpg)









































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442