Αμηχανία στο Μαξίμου προκαλούν δραχμή και «πασοκοποίηση»
Συμπτώματα αρρυθμίας παρουσιάζει η κυβέρνηση μετά το Eurogroup της προηγούμενης Πέμπτης, κατάσταση που αποδίδεται στην έλλειψη (επικαιροποιημένης) επίσημης γραμμής για τα θέματα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Συμπτώματα αρρυθμίας παρουσιάζει η κυβέρνηση μετά το Eurogroup της προηγούμενης Πέμπτης, κατάσταση που αποδίδεται στην έλλειψη (επικαιροποιημένης) επίσημης γραμμής για τα θέματα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης.
Οι δηλώσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που προκάλεσαν αμηχανία στο Μέγαρο Μαξίμου (Ξυδάκης περί δαιμονοποίησης της συζήτησης για τη δραχμή, Σεβαστάκης για μικρές διαφορές μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, Κούλογλου για τον κίνδυνο «πασοκοποίησης») δεν βοήθησαν καθόλου την κυβερνητική εικόνα σε μία χρονική στιγμή που ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του καλούνται να πάρουν σημαντικές αποφάσεις για την πορεία της διαπραγμάτευσης.
Διαβάστε επίσης:
Η κυβέρνηση πιθανότατα θα επιδιώξει να «διορθώσει» τις εντυπώσεις, με τον Αλέξη Τσίπρα που επιστρέφει σήμερα από το Βελιγράδι να προσπαθεί να δώσει ένα πιο σαφές στίγμα προθέσεων έως το επόμενο Eurogroup της 20ής Φεβρουαρίου από το βήμα της Βουλής, όπου και θα μιλήσει στο πλαίσιο της συζήτησης επί των συμπερασμάτων του πορίσματος της Εξεταστικής για τα δάνεια σε πολιτικά κόμματα και μέσα ενημέρωσης.
Προς το παρόν ο πρωθυπουργός έχει καταθέσει με τη συνέντευξή του στην «Πολίτικα» την αισιοδοξία του ότι η αξιολόγηση μπορεί να ολοκληρωθεί.
* Αναλυτικά στα Νέα της Τετάρτης
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Μεγάλη Βρετανία: Ο Κιρ Στάρμερ καλεί τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς να «πληρώσει άμεσα» ή να πάει στο δικαστήριο
- Μεξικό: Δεκατρείς νεκροί και 98 τραυματίες από τον εκτροχιασμό τρένου
- Σομαλιλάνδη: Οποιαδήποτε παρουσία του Ισραήλ θα θεωρηθεί στόχος, προειδοποιούν οι Χούθι
- Ισημερινός: Ενοπλοι σκότωσαν έξι ανθρώπους σε πλαζ, ανάμεσά τους κορίτσι 2 ετών
- Κόσοβο: Νίκη Κούρτι στις βουλευτικές εκλογές – Μεγάλες πιθανότητες σχηματισμού κυβέρνησης
- Στα «ΝΕΑ» της Δευτέρας: Νεύρα στο Αιγαίο