Eurogroup: Διαβουλεύσεις για συμβιβασμό και ολοκλήρωση της αξιολόγησης
Διορία ενός μήνα για να πάρει μέτρα που να διασφαλίζουν την επιστροφή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση δίνουν οι δανειστές στην κυβέρνηση. Τα ζητήματα αυτά τίθενται επί τάπητος στο Eurogroup σήμερα, Πέμπτη, με τη συμμετοχή του Πολ Τομσεν.
Ευρωπαίος αξιωματούχος έστειλε χθες στην Αθήνα το μήνυμα ότι ο Φεβρουάριος είναι ο τελευταίος μήνας που θα μπορούσε να κλείσει η αξιολόγηση, καθώς από τον Μάρτιο ξεκινά μια «μακρά εκλογική περίοδος» για σειρά κρατών – μελών.
Είναι γνωστό ότι το Ταμείο δεν ικανοποιείται από την πρόταση της παράτασης του κόφτη για έναν χρόνο, όπως προτείνει η κυβέρνηση, αλλά ζητά να ψηφιστούν τώρα τα μέτρα και συγκεκριμένα η μείωση του αφορολογήτου και η κατάργηση της διαφοράς των συντάξεων που ισχύει για τους παλιούς συνταξιούχους.
Επιπλέον, σε αντάλλαγμα, οι θεσμοί φέρονται να έχουν υποσχεθεί στην κυβέρνηση να συγκεκριμενοποιήσει η ευρωζώνη τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.
Ο ίδιος αποκάλυψε, εξάλλου, ότι το ΔΝΤ αναμένεται να φέρει προς συζήτηση στο διοικητικό του συμβούλιο την επόμενη ή τη μεθεπόμενη εβδομάδα την έκθεσή του για την αξιολόγηση της ελληνικής οικονομίας με βάση το άρθρο IV , η οποία θα περιλαμβάνει και έκθεση βιωσιμότητας χρέους. Προφανώς, η έκθεση αυτή θα δώσει το έναυσμα για τις τελικές διαπραγματεύσεις σε ό,τι αφορά τη συμμετοχή του Ταμείου.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Ιράν: Ο Αραγκτσί λέει πως έχει δώσει εντολή για σχέδιο που θα διασφαλίζει την μη ανάπτυξη πυρηνικών όπλων [βίντεο]
- Βουλή ΗΠΑ: Θυελλώδης συνεδρίαση κατά την ακρόαση των επικεφαλής των υπηρεσιών για τη μετανάστευση
- Ουκρανία: 4 νεκροί, ανάμεσά τους 3 παιδιά, σε ρωσικό πλήγμα στο Χάρκοβο
- Σκάνδαλο Επσταϊν: Μια κατάθεση του 2006 αποκαλύπτει ότι ο Τραμπ γνώριζε για τα εγκλήματα του πρώην φίλου του
- Πορτογαλία: Παραίτηση της υπουργού Εσωτερικών υπό το βάρος των επικρίσεων έπειτα από τη φονική κακοκαιρία
- Ισραήλ: Αποβίβασαν δημοσιογράφο από το αεροσκάφος του Νετανιάχου για «να ελέγξουν τις επαφές του»
