Υποψήφιος πρόεδρος της Ευρωβουλής ο Γκι Φερχόφστατ
Την ηγεσία του Ευρωκοινοβουλίου θα διεκδικήσει ο Γκι Φερχόφστατ -πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου και επικεφαλής της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων (ALDE). Η υποψηφιότητά του συνοδεύεται και από μανιφέστο.
Υποψήφιος για την προεδρία του Ευρωκοινοβουλίου θα είναι ο Γκι Φερχόφστατ -πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου την περίοδο 1999-2008 και επικεφαλής της Συμμαχίας των Φιλελεύθερων (ALDE).
Η υποψηφιότητά του συνοδεύεται και από μανιφέστο (στα αγγλικά), αλλά και ένα βίντεο.
Ο Βέλγος πολιτικός εξηγεί ότι η εναλλαγή στην προεδρία μεταξύ των δύο μεγάλων πολιτικών ομάδων (ΕΛΚ και Σοσιαλιστών) δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Ευρωκοινοβουλίου ούτε όμως και της ΕΕ.
«Είναι η ώρα για έναν υποψήφιο με την εγνωσμένη ικανότητα να ηγηθεί ενός ευρύτατου συνασπισμού που θα ενώσει τις φιλο-ευρωπαϊκές δυνάμεις του Σώματος με πρώτη προτεραιότητα τα δικαιώματα των πολιτών» σημειώνει.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ
- Η ΕΕ ανακοινώνει πρόγραμμα συνεργασίας με τη Βολιβία δισεκατομμυρίων ευρώ
- Λίβανος: Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων συζητά στην Ουάσιγκτον για τον αφοπλισμό της Χεζμπολά
- Νότιο Σουδάν: Πυρπόλησαν και λεηλάτησαν τις εγκαταστάσεις της Save the Children στην Τζόνγκλεϊ
- Βενεζουέλα: Νομοσχέδιο για την αμνηστία υιοθέτησε ομόφωνα σε πρώτη ανάγνωση το κοινοβούλιο
- Κολομβία: Δύο σωματοφύλακες γερουσιαστή σκοτώνονται σε ένοπλη επίθεση κατά της αυτοκινητοπομπής του
- Μαρόκο: Πάνω από 140.000 άνθρωποι απομακρύνονται εσπευσμένα από τα σπίτια τους λόγω πλημμυρών