Στόχος βομβιστικής επίθεσης για δεύτερη ημέρα η ρωσική πρεσβεία στη Δαμασκό
Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό χτυπήθηκε από όλμο το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Προκλήθηκαν μικρές υλικές ζημιές και δεν υπήρξαν τραυματίες.
Η πρεσβεία της Ρωσίας στη Δαμασκό χτυπήθηκε από όλμο το απόγευμα της Πέμπτης, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα. Δεν υπήρξαν απώλειες.
Η πρεσβεία χτυπήθηκε δύο φορές από οβίδες την Τετάρτη, με την ρωσική διπλωματία να κάνει λόγο για προβοκάτσια με στόχο να εκτροχιαστεί η προσπάθεια για την ειρηνική διευθέτηση της συριακής κρίσης.
Η οβίδα που έπληξε τη ρωσική πρεσβεία ερρίφθη από συνοικία της Δαμασκού που ελέγχεται από τους αντάρτες, και «έπεσε μέσα στην πρεσβεία, κοντά στην είσοδο της προξενικής υπηρεσίας», διευκρίνισε η Ζαχάροβα.
Η έκρηξη της οβίδας «προκάλεσε μικρές υλικές ζημιές» και «δεν υπήρξαν τραυματίες», πρόσθεσε η ίδια, κρίνοντας πως σε αυτή την περίπτωση στόχος της επίθεσης ήταν να ακυρωθεί η εκεχειρία.
Η επίθεση καταγράφηκε λίγες ώρες αφότου ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοίνωσε ότι τα μεσάνυχτα θα τεθεί σε ισχύ κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στις δυνάμεις του καθεστώτος του Μπασάρ αλ Άσαντ και τους αντάρτες, ενόψει συνομιλιών στις οποίες θα συμμετάσχουν επίσης η Τουρκία και το Ιράν.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό
- Οι ΗΠΑ αναστέλλουν για έναν μήνα κυρώσεις για το ιρανικό πετρέλαιο
- Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ταρακούνησε την Κεφαλονιά
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τι δείχνουν οι κυλιόμενες μετρήσεις
- Νότια Κορέα: 10 νεκροί και 60 τραυματίες εξαιτίας πυρκαγιάς σε εργοστάσιο κατασκευής ανταλλακτικών αυτοκινήτων
- Μπόρνμουθ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-2: Οι «κόκκινοι διάβολοι» έχασαν την ευκαιρία
- Γιορτή σήμερα 21 Μαρτίου – Ποιοι γιορτάζουν | Εορτολόγιο

