
Ξεκινά η παράδοση του «Σταύρος Νιάρχος» στο Δημόσιο
Επίσημη πρόσκληση στο ελληνικό Δημόσιο να πιστοποιήσει την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών του Κέντρου Πολιτισμού, ώστε να ξεκινήσει η παραλαβή του έργου, θα απευθύνει αύριο, Πέμπτη, το Ίδρυμα Νιάρχος. Στις 23 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή παράδοσης.
Επίσημη πρόσκληση στο ελληνικό Δημόσιο να πιστοποιήσει την ολοκλήρωση των κατασκευαστικών εργασιών του Κέντρου Πολιτισμού, ώστε να ξεκινήσει η παραλαβή του έργου, θα απευθύνει αύριο, Πέμπτη, το Ίδρυμα Νιάρχος.
Στις 23 Φεβρουαρίου 2017 θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή παράδοσης. Όπως διευκρινίζεται σε σχετική ανακοίνωση, το Ίδρυμα Νιάρχος «αποχωρεί πλήρως από τη διαχείριση του έργου και δεν θα έχει καμία συμμετοχή στη διοίκηση του οργανισμού Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ΑΕ, αλλά ούτε και στη διαχείριση ή διοίκηση οποιουδήποτε άλλου εμπλεκόμενου οργανισμού».
Ωστόσο, προτίθεται «να συνεχίσει να υποστηρίζει το Κέντρο Πολιτισμού έμπρακτα, τουλάχιστον για τα επόμενα πέντε χρόνια, με δωρεές ύψους έως 50 εκατομμυρίων ευρώ, που θα καλύπτουν λειτουργικά έξοδα του οργανισμού, καθώς και έξοδα εκδηλώσεων και προγραμματισμού».
Επιπλέον, το Ίδρυμα σκοπεύει να συνεχίσει να διοργανώνει «με αποκλειστική δωρεά του ανοιχτές, δωρεάν εκδηλώσεις διάρκειας μίας εβδομάδας στο Κέντρο Πολιτισμού, κάθε Ιούνιο».
Σημειώνεται, ότι έως τον Φεβρουάριο του 2017 θα έχει ολοκληρωθεί η στελέχωση του οργανισμού και θα έχει οριστεί το νέο επταμελές Διοικητικό Συμβούλιό του. Δύο ή τρία μέλη θα προέρχονται από την Εθνική Λυρική Σκηνή και την Εθνική Βιβλιοθήκη. Επίσης, θα εκπροσωπείται σε αυτό και ο εκάστοτε δήμαρχος Καλλιθέας, ενώ τα υπόλοιπα μέλη θα διορίζονται από το υπουργείο Οικονομικών.
Ταυτόχρονα με την παράδοση στο Δημόσιο ξεκινά σταδιακά η διαδικασία μετεγκατάστασης της Εθνικής Βιβλιοθήκης και της Εθνικής Λυρικής στο Κέντρο Πολιτισμού, η οποία, βάσει του τρέχοντος χρονοδιαγράμματος, αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Οκτώβριο του 2017.
Η συνολική δωρεά του Ιδρύματος Νιάρχος για την κατασκευή και τον εξοπλισμό του Κέντρου Πολιτισμού ανέρχεται σε 617 εκατομμύρια ευρώ μέχρι στιγμής, ποσό που συμπεριλαμβάνει δύο επιμέρους δωρεές προς την Εθνική Βιβλιοθήκη και την Εθνική Λυρική Σκηνή, ύψους πέντε εκατομμυρίων ευρώ η κάθε μία.
Newsroom ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ,ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Στον Ολυμπιακό ο Ζότα Σίλβα! (pic)
- Θεσσαλονίκη: «Πειραγμένος» μετρητής σε μονοκατοικία στον Εύοσμο – Συνελήφθη 36χρονος
- Η Meta δοκιμάζει έξυπνα γυαλιά που καταγράφουν κάθε στιγμή του χρήστη
- Αριζόνα: Παιδί 18 μηνών βρέθηκε ζωντανό σε νεκροτομείο αφού γιατρός το κήρυξε νεκρό
- Σκύλος και σεισμός: Τι νιώθει πραγματικά και πώς μπορούμε να τον προστατεύσουμε
- ΝΑΤΟ: Εκτόξευση των αμυντικών δαπανών – Ιλιγγιώδη τα ποσά για το 2026 – Πόσα πληρώνει η Ελλάδα
- «Επιτέλους είμαι εδώ»: Πέντε μήνες μετά τον σοκαριστικό τραυματισμό της, η Λίντσεϊ Βον μπήκε στο γυμναστήριο (vid)
- Άβα Γαλανοπούλου: Στο νοσοκομείο η ηθοποιός – Τι συνέβη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/afrah-XwMmC_x6nsY-unsplash-1-315x220.jpg)
















































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442